SRBIN SA ISLANDA PROTIV CRNOGORACA: Ko nastavlja put ka Ligi šampiona?

O. M.

30. 06. 2023. u 13:23 >> 13:23

ŠAMPION Crne Gore Budućnost iz Podgorice igraće protiv islandskog prvaka Brejdablika u finalu preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

СРБИН СА ИСЛАНДА ПРОТИВ ЦРНОГОРАЦА: Ко наставља пут ка Лиги шампиона?

FOTO: Profimedia

Podgoričani su nominalni domaćini, iako se meč igra na stadionu Brejdablika u Koupagoviru, drugom po veličini islandskom gradu.

Utakmica se igra od 21 čas, a pobednik će izboriti prvu rundu kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, gde će mu protivnik biti šampion Republike Irske Šamrok rovers.

Budućnost je u polufinalu lagano pobedila Atletik Eskaldes iz Andore, sa dva gola Balše Sekulića i autogolom Sančeza. Islandski šampion je bio više nego ubedljiv protiv Tre penea iz San Marina i pobedio je čak sa 7:1. Blistao je Agust Hlinson sa dva gola i asistencijom. 

Budućnost je titulu u Crnoj Gori osvojila u dramatičnoj završnici. Pet kola pre kraja zadržala je tri boda prednosti nad večitim rivalom Sutjeskom, remijem 2:2 u Nikšiću, ali je kolo pre kraja porazom na svom terenu od Jezera dovela u pitanje titulu. U poslednjem kolu pobedili su sa 1:0 Mornar i ipak se okitili šampionskim vencem, zahvaljujući boljem međusobnom skoru u "klasiku".

Za razliku od Budućnosti koja je do pre mesec dana igrala staro prvenstvo, Brejdablik je već odigrao 13 kola u novoj sezoni, pošto se na Islandu igra kalendarski proleće-jesen sistem. Ova sezona nije počela kao prethodna pošto je već posle 13 kola Vikingur pobegao deset bodova i teško će zeleno-beli da odbrane titulu.

Brejdablik je pretrpeo poraz od 5:2 od Kopavogura u njihovom poslednjem ligaškom meču, uprkos tome što je bio dominantna ekipa sa 20 šuteva u gol i više od 80 odsto poseda lopte.

Treba ipak istaći da je to bio prvi poraz ekipe Oskara Torvaldsona još od aprila. Mada treba dodati i da su pre tog poraza odigrali nerešeno sa Hafnafjordurom koga su samo nekoliko dana pre toga lako savladali u Kupu.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović forsira formaciju 4-2-3-1 u kojoj iza isturenog Balše Sekulića igraju nekadašnji fudbaler Partizana i OFK Beograda Petar Grbić, Vasilije Adžić i jedini stranac u ekipi Stefano Almeida.

Ta četvorka najavljena je i da se suprotstavi Islanđanima koji u svojim redovima imaju zvanično dva stranca, obojicu sa Farskih Ostrva, dok je standardni član i stub odbrane Damir Muminović, državljanin Islanda, ali rođen u Zaječaru. On je treći na listi igrača sa najviše nastupa u istoriji Brejdablika, a od prošle godine i reprezentativac Islanda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG3+ (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene