HOLANĐANI MEĐU GLAVNIM FAVORITIMA: Belgija se prošetala kroz kvalifikacije

O. M.

21. 06. 2023. u 10:57

MLADE fudbalske reprezentacije Belgije i Holandije odmeriće snage na startu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine koji ove srede počinje u Gruziji i Rumuniji.

ХОЛАНЂАНИ МЕЂУ ГЛАВНИМ ФАВОРИТИМА: Белгија се прошетала кроз квалификације

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe nalaze se u grupi sa jednim od domaćina Gruzijom i vicešampionom Evrope Portugalom.

Belgija se na Evro plasirala osvojivši prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa tri boda više od Danske koja je kasnije u baražu ispala od Hrvatske.

"Crveni đavoli" su ostvarili pobede u prvih šest kola pa su mogli sebi da dozvole luksuz i remiziraj u poslednje dve runde. Pred početak Evra su u prijateljskoj utakmici savladali Izrael sa 2:0.

Holandija je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Kvalifikacije su prošli slično kao Belgija, sa dva remija i ostalim pobedama, s tim što su oni bili ugrupi sa šest ekipa pa imaju i dve pobede više, ali i impresivnu gol-razliku od 32:3. Bolji učinak u kvalifikacijama od mladog oranja ostvarili su samo juniori Portugala sa devet pobeda i remijem uz gol-razliku 41:3 u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Prošle srede odigrali su poslednji meč protiv mlade selekcije Japana i taj meč je završen bez golova iako je selektor Ervin van de Luj iskoristio ovaj meč da razigra sve pozvane igrače.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)