KAKO JE MIDTJILAND DOVEO SEBE U OVU SITUACIJU? "Vukovi" su prekasno skinuli jagnjeću kožu

O. M.

09. 06. 2023. u 08:50

VIBORG dočekuje Midtjiland u finalu plej-ofa danske Superlige, čiji pobednik će se plasirati u Ligu konferencija naredne sezone. Utakmica je na programu od 19 časova na Energi Viborg areni.

КАКО ЈЕ МИДТЈИЛАНД ДОВЕО СЕБЕ У ОВУ СИТУАЦИЈУ? Вукови су прекасно скинули јагњећу кожу

Foto: Profimedia

Viborg je igranje ovog baraža izborio osvajanjem četvrtog mesta u ligi za šampiona, dok je Midtjiland to pravo stekao osvajanjem prvog mesta (sedmog ukupno) u ligi za opstanak.

Loše igre Viborga na kraju regularnog dela koštale su ovaj tim evropskog fudbala. U poslednja tri susreta uspeli su da sakupe samo dva boda, a uz ovakve rezultate Viborg nema šta da traži među evropskim klubovima. U poslednjem meču plej-ofa Superlige, Viborg je igrao bez golova protiv Nordsjalenda. Prethodno su izgubili od Kopenhagena sa 2:1 i odigrali 1:1 sa Brondijem.

Sada su u situaciji da moraju da jure plasman u drugo pretkolo Evropske lige konferencija. To nije lak zadatak, s obzirom na to da je ispred njih ekipa Midtjilanda koja u poslednje vreme igra sve bolje.

Midtjiland ove sezone igra odlično u plej-ofu. Neverovatno je kako takva ekipa nije uspela da zauzme bolju poziciju pre ove faze takmičenja. Sada idu u kvalifikacioni krug gde se odlično drže.

U poslednjem kolu plej-ofa, Midtjiland je postigao čak četiri gola protiv Odensea (4:2). Remizirali su sa Silkeborgom 3:3, ubedljivo pobedili AB 2:0 i pobedili Horsens sa 3:1.

Tim Tomasa Tomasberga je sakupio 23 boda iz 10 mečeva i završio pet bodova ispred Odensea, koji je u plej-of rundu ušao sa bodom prednosti.

Ovaj tim je postigao 12 golova u samo četiri meča u poslednje vreme i veoma je neprijatan protivnik za svaki tim sa kojim se suoči.

Midtjiland je ove sezone pokazao zube i u Evropi. Prvo je stigao do plej-ofa Lige šampiona gde je Benfika u dva meča ipak bila prejaka (4.1, 3:1) da bi zatim u veoma jakoj grupi Lige Evrope, sa Fejenordom, Laciom i Šturmom, osvojio drugo mesto. To je ona grupa sa neobičnom tabelom na kojoj su sve četiri ekipe završile sa po osam bodova, a danski tim, zahvaljujući drugoj najboljoj gol-razlici, završio ispred Italijana i Austrijanaca, a iza Holanđana, zbog gola manje postignutog.

U nokaut fazi ga je zaustavio još jedan lisabonski tim, ovaj put Sporting, ali Midtjiland je i ovako uradio veliku stvar za svoj i nacionalni rejting Danske koja je sada blizu 15. mesta. 

Zbog svega gore navedenog Midtjiland je blagi favorit, ali Viborg nikada ne treba otpisati kada igra na svojoj Areni, zato je ovde najpametnije igrati na golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)