GOSTI SU U BOLJOJ FORMI: Sasuolo i Monca otvaraju vikend u Seriji A

O. M.

19. 05. 2023. u 08:35

SASUOLO dočekuje Moncu u prvoj utakmici 36. kola italijanske Serije A. Meč je na programu u petak od 20.45 na stadionu "Čita del trikolore".

ГОСТИ СУ У БОЉОЈ ФОРМИ: Сасуоло и Монца отварају викенд у Серији А

FOTO: Tanjug

"Neroverdi" su 13. na tabeli sa 44 boda. Već tri kola ne znaju za pobedu, ali opstanak su odavno obezbedili, dok se u trku za evrokupove ne mogu umešati. S druge strane, "brijancoli" su deveti sa pet bodova više od današnjeg protivnika, ali ni oni ne mogu u Evropu, osim u slučaju da pobede sve tri utakmice do kraja, a Atalanta izgubi svoje tri, s tim što bi onu u poslednjem kolu od Monce morala da izgubi sa više od dva gola razlike.

Sasuolo je izgubio sa 4:2 na gostovanju Interu u prošlom kolu. Gosti su preko Domenika Berardija postigli prvi gol na meču, ali je nakon odluke VAR-a pogodak poništen zbog ofsajda. Krajem prvog poluvremena domaći su poveli, da bi na početku drugog udvostručili vođstvo autogolom Ruana Tresoldija. Tri minuta kasnije domaći su još jednom povećali prednost, a u 63. minutu meča Mateus Enrike je postigao prvi gol za svoj tim. Do drugog gola stigli su u 77. minutu kada je precizan bio Davide Fratezi, a konačan rezultat postavio je u 89. minutu meča Romelu Lukaku.

Do kraja sezone, osim utakmice sa Moncom, Sasuolo će gostovati Sampdoriji i dočekati Fiorentinu kod kuće.

Davide Fratesi je bio pod znakom pitanja za utakmicu protiv Intera, ali je zaigrao, što znači da će verovatno biti spreman i za Moncu. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Alesiju Dioniziju.

Monca je u prethodnom meču Serije A iznenadila šampionsku ekipu Napolija pobedivši sa 2:0. Poveli su u 18. minutu utakmice, kada je Mateo Pesina proigrao Danju Motu, koji je ubacio loptu u mrežu. Udvostručili su prednost u 54. minutu meča golom Andrea Petanja.

Do kraja sezone, posle gostovanja Sasuolu, dočekaće Leće pa idu na noge Atalanti u meču koji bi, makar i samo teoretski, mogao da odluči putnika u Ligu konferencija.

Andrea Kolpani je propustio prethodne dve prvenstvene utakmice za Moncu i jedini je igrač koji neće biti na raspolaganju treneru Rafaelu Paladinu.

U prvom delu sezone Monca i Sasuolo su podelili bodove. Poveli su gosti golom Ferarija u 13. minutu a izjednačio je Kaprari u 60.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona