PROSLAVA NA ''ETIHADU'': Siti osvojio treći uzastopni naslov prvaka Engleske

V.M.

21. 05. 2023. u 09:05

ČETA Pepa Gvardiole će ugostiti Čelsi od 17 časova u utakmici 37. kola Premijer lige.

ПРОСЛАВА НА ЕТИХАДУ: Сити освојио трећи узастопни наслов првака Енглеске

Tanjug/AP

Mančester siti melje sve pred sobom i ne planira da stane. Neporažen je na prethodne 23 utakmice u svim takmičenjima (u tom periodu ostvario je 19 pobeda), a o fantastičnim igrama svedoči podatak da imaju priliku da osvoje drugu tripletu u istoriji Engleksog fudbala. Pored osvajanja prvenstva, očekuju ih finala FA kupa i Lige šampiona u kojima će ukrstiti koplja sa Junajtedom, odnosno Interom. Sa druge strane, košmarna sezona se bliži kraju za Čelsi koji je imenovao novog trenera za sledeću kampanju i to će biti Maurisijo Poketino i može se slobodno reći da će Argentinac imati pune ruke posla.

''Građani'' su prvi na tabeli i imaju četiri boda prednosti uz dva odigrana meča manje u odnosu na Arsenal koji je posrnuo u samoj završnici prvenstva. Četa Pepa Gvardiole je vezala 11 pobeda u Premijer ligi i zasluženo osvojila svoju treću uzastopnu titulu, četvrtu u poslednjih pet godina.

Preko nedelje Siti je pokazao klasu u polufinalu Lige šampiona, nakon što je remizirao sa Realom u Madirdu (1:1) pobrinuo se da to ne bude slučaj na ''Etihadu''. ''Isprašio'' je ''kraljevski klub'' i u dominantom stilu slavio sa 4:0. U glavnoj ulozi bio je Bernardo Silva koji je postigao dva gola.

Na taj način izabranici španskog stručnjaka su dogurali do drugog finala u njegovom mandatu, ali nadaju se da će protiv Intera biti drugačiji ishod nego pre dve godine kada ih je upravo današnji rival savladao u finalu pogotkom Kaja Haverca.

Što se tiče Čelsija, on je srećan što se ova sezona završava, a o tome koliko je katastrofalnu kampanju imala skupocena ekipa iz Londona govori podatak da se trenutno nalazi na 12. mestu na tabeli. ''Plavci'' su ove godine promenili tri trenera, započeli su sa Tuhelom, nakon njega je dovedeo Poter koji nije dugo potrajao, a požar nije uspeo da ugasi Frank Lampard. Tod Bouli se nada da je konačno pronašao pravog stručnjaka u vidu Poketina koji je u svojoj karijeri uspešno vodio Sautempton i Totenhem na Ostrvu.

Forma Čelsija je katastrofalna, na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima doživeo je čak sedam poraza uz dva remija i samo jednu pobedu (u gostima protiv Bornmuta).

Ovo će biti četvrti susret današnjih rivala u tekućoj sezoni, na prva tri duela Siti je rutinski slavio uz gol-razliku 7:0.

U redovima domaćina neće biti Akea, dok će kod gosta meč propustiti Džejms, Kante, Badijašil, Čilvel, Kukurelja, Maunt i Broja.

Očekujemo da domaćin bez većih problema odradi posao na ''Etihadu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?