TITULA SE VRAĆA NA ''VESTFALEN''? Nakon Bajernovog kiksa sve je u rukama ''milionera''

V.M.

21. 05. 2023. u 08:50

AUGZBURG dočekuje Borusiju iz Dortmunda od 17:30 na ''VVK areni''.

ТИТУЛА СЕ ВРАЋА НА ВЕСТФАЛЕН? Након Бајерновог кикса све је у рукама милионера

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Domaćin ima priliku da i matematički obezbedi opstanak u Bundesligi, trenutno je 14. na tabeli i ima tri boda više od Šalkea koji se nalazi na mestu koje garantuje baraž za opstanak u eliti. Sa druge strane, Dortmund bije bitku za titulu. Zaostaje bod za liderom Bajernom koji je u jučerašnjem meču izgubio od Lajpciga (1:3) i sada je sve na ''milionerima'' koji pobedom imaju priliku da se vrate na čelo tabele pred poslednje kolo.

Domaćin je u dosta dobroj poziciji i izgleda da će i iduće godine nastupati u Bundesligi. Odigrao je meč manje od Šalkea, a i ako bi izgubio oba susreta do kraja i izjednačio se po broju bodova sa njim, gol-razlika mu je znatno bolja (-16 Auzgburg, -43 Šalke), tako da su mu šanse za opstanak gotovo skoro 100%.

Što se tiče samo forme, domaćin je nakon tri utakmice bez poraza (dva remija i pobeda), izgubio u prošlom kolu. Bolji od njega bio je Bohum rezultatom 3:2.

Borusija je imala titulu u rukama, ali je kiksevima predala prvo mesto Bajernu koji joj je juče uzvratio uslugu i omogućio joj da prekine njegovu dominaciju koja traje punih deset godina. Iako je imala kikseve protiv Bohuma i Štutgara, četa Edina Terzića ne sme da ispusti ovu priliku da vrati trofej prvaka na ''Vestfalen''.

''Milioneri'' su ove sezone napadački veoma raspoloženi, postigli su 78 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja. Posebno su efiksani bili u poslednje dve nedelje kada su na mečevima protiv Volfsburga i Menhegladbaha postigli 11 golova.

U poslednjem kolu, Borusija će dočekati Majnc, dok će Bajern gostovati Kelnu.

Današnji rivali redovno igraju goleade, čemu svedoči podatak da je na poslednjih pet međusobnih susreta viđeno čak 18 pogodaka. Dortmund je u tom periodu upisao tri pobede, a viđeni su remi i trijumf Auzgburga.

Oba tima imaju podužu listu izostanaka.

U redovima domaćina neće biti Gumija, Hana, Jaga, Jansena, Mejera, Oksforda, Vargasa, Štrobla, Baumgartlingera i Gikijeviča.

Kod gosta meč će propustiti Bajno-Gitens, Kulibali, Duranvil, Morej Bauza i desni bek Toma Menije.

Očekujemo da ''milioneri'' bez većih problema odnesu ceo plen sa ''VVK arene''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?