ĐIRONA ZNA DA ZADA NEVOLJE REALU: Ančeloti mora da kombinuje zbog zgusnutog rasporeda

O. M.

25. 04. 2023. u 10:10

REAL MADRID gostuje Đironi u 31. kolu španske La lige.

ЂИРОНА ЗНА ДА ЗАДА НЕВОЉЕ РЕАЛУ: Анчелоти мора да комбинује због згуснутог распореда

FOTO: Tanjug/AP

"Blankosi" su u seriji od četiri pobede u svim takmičenjima, a sve su ostvarili sa 2:0.  U poslednjoj utakmici savladali su Seltu, golovima Marka Asensija i Edera Militaa. Španski napadač je i najbolji strelac ekipe u ovom periodu sa tri pogotka. Jedino se nije upisao u strelce u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Čelsija, ali tu je igrao samo poslednjih deset minuta kada je zamenio dvostrukog strelca Rodriga. 

Real je drugi na tabeli sa 11 bodova zaostatka za liderom Barselonom, ali osam kola do kraja ne odustaje od potere. 

Đirona koja je prošle godine u La ligu ušla preko plej-ofa Segunde za glavni cilj ima da sačuva status prvoligaša. U prošlom kolu Katalonci su izgubili sa 1:0 na gostovanju Valjadolidu, čime su prekinuli solidan niz od četiri utakmice bez poraza. Monču je postigao jedini gol na susretu.

Trenutno je 11. na tabeli sa 38 bodova, prilično sigurna ali matematički još nije obezbedila opstanak jer prednost od osam bodova može da se istopi u preostalih osam kola. S druge strane, isto bi moglo da se kaže i za mesto u evrokupovima, pošto sedmoplasirani Bilbao beži "crveno-belima" osam bodova. Ali niko u Đironi i ne pomišlja o tome, važno je samo opstati u La ligi. 

Realov zgusnuti raspored može da bude od pomoći Đironi, pošto osim trke za Barselonom, Real ima ispred sebe i finale Kupa kralja, kao i prvu utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija. 

Ostaje da se vidi kako će Ančeloti kombinovati ekipu u naredna tri prvenstvena okršaja kako bi sačuvao svežinu igrača za zgusnut raspored u maju gde ga očekuje dvomeč sa "građanima" i eventualno finale, a neće se sigurno potceniti ni Osasuna u finalu Kupa kralja.

David Alaba i Ferland Mendi sigurno neće igrati jer se još oporavljaju od dugoročnih povreda, dok je Dani Sebaljos suspendovan nakon što je dobio peti žuti karton protiv Selte. Karim Benzema je odigrao punih 90 minuta subotnjeg meča nakon što se oporavio od povrede, ali je izostavljen iz tima za ovaj meč zbog malog problema sa mišićima.

Toni Kros i Luka Modrić bi mogli da se vrate i zauzmu mesto u sredini pored Danija Karvahala.

U prvom delu sezone u Madridu bilo je 1:1, golovima Vinisijusa i Stuanija, a zanimljivo je da Real ni u prethodnom prvenstvenom susretu na svom stadionu nije pobedio, slavila je Đirona pobedu od 2:1 u februaru 2019. godine. Real je samo jednom pobedio "crveno-bele" na Bernabeu u okviru La lige. Bilo je to 2018, kada je u pobedi od 6:3 četiri gola postigao Kristijano Ronaldo. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!