SOSIJEDAD OVERAVA LIGU ŠAMPIONA: Betis u poslednje vreme neubedljiv na svom terenu

O. M.

25. 04. 2023. u 10:35

DERBI utakmica 31. kola španske La lige biće odigrana na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji gde domaći Betis dočekuje Real Sosijedad.

СОСИЈЕДАД ОВЕРАВА ЛИГУ ШАМПИОНА: Бетис у последње време неубедљив на свом терену

Foto: Profimedia

"Zeleni" su peti na tabeli sa 48 bodova, šest manje od današnjeg gosta. Ove dve ekipe će sa Viljarealom i probuđenim Atletik Bilbaom voditi borbu za preostalo mesto u Ligi šampiona, pošto su tri rezervisana za Barselonu i madridske rivale Real i Atletiko.

Betis je u 30. kolu izgubio sa 3:2 na gostovanju Osasuni, dok je Sosijedad sa 2:1 pobedio Rajo Valjekano.

Poslednji međusobni susret ove dve ekipe u oktobru završen je pobedom Betisa sa 2:0. Golove su postigli Huan Kruz u 86. minutu i Borha Iglesijas u trećem minutu nadoknade vremena. 

Betis je neporažen u poslednjih šest međusobnih susreta, od čega četiri u La ligi i dva u Kupu kralja. 

"Zeleno-beli" igraju prilično promenljivo kod kuće u poslednje vreme. Na sedam utakmica La lige od početka februara na "Viljamarinu" ostvarili su tri pobede, jedan nerešen rezultat i četiri poraza. Prethodno su od osam utakmica izgubili samo jednu.

Sosijedad ima osam pobeda, dva remija i pet poraza u gostima, ali je trenutno u seriji od četiri utakmice bez pobede na strani koja traje od 13. februara kada su sa 3:2 pobedili ekipu Espanjola.

Trener Betisa Manuel Pelegrini ima velikih kadrovskih problema pošto za ova meč neće moći da računa na četvoricu prvotimaca, a to su Viktor Ruiz, Huanmi, Jusuf Sabali i Nabil Fekir.

Mala uteha je povratak Aitora Ruibala, koji je protiv Osasune odradio suspenziju.

Što se tiče Real Sosijedada, Dijego Riko i Martin Merkelanc su zbog povrede propustili utakmicu protiv Rajo Valjekana, a nijedan od njih neće biti spreman ni za današnji meč. U timu neće biti ni nekadašnjeg napadača Partizana Umara Sadika koji je sezonu završio posle samo dve utakmice u dresu Sosijedada zbog povrede prednjih ukršetnih ligamenata.

Međutim, baskijska ekipa će biti pojačana povratkom ključnog centralnog defanzivca Robina le Normana, koji je protiv Rajo Valjekana odslužio suspenziju od jedne utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)