OSASUNA SE REDOVNO GOSTI U KADIZU: Domaćin desetkovan povredama dočekuje protivnika koga nije pobedio 34 godine

O. M.

25. 04. 2023. u 10:20

KADIZ će ugostiti Osasunu u 31. kolu španske La lige.

ОСАСУНА СЕ РЕДОВНО ГОСТИ У КАДИЗУ: Домаћин десеткован повредама дочекује противника кога није победио 34 године

FOTO: Tanjug/AP

Domaći tim je ušao u završnicu prvenstva kao jedan od glavnih kandidata za ispadanje, dok se gosti nadaju plasmanu u Ligu konferencija, mada Pamplonci imaju priliku da se domognu i Lige Evrope, ali za to će im biti potrebno da prvi put u istoriji osvoje Kup kralja gde im je u finalu protivnik Real Madrid.

Kadiz je 15. na tabeli sa 32 boda, samo dva više od Valensije i četiri od Espanjola koji su u zoni ispadanja, dok je Elče već prežaljen na poslednjem mestu sa samo 13. Osasuna je osma sa 41 bodom, pet manje od sedmoplasiranog Atletik Bilbaa. Ako osvoji Kup, Osasuna će u Ligu Evrope, a ako izgubi u finalu od Reala, tamo će šestoplasirani Viljareal, a sedmo mesto bi onda vodilo u Ligu konferencija.

Menadžer Kadiza Serhio Gonzales i za ovaj meč ima velikih kadrovskih problema, pošto "žutu podmornicu" tokom cele sezone desetkuju povrede. Taman kad se oporavio Čost, povredio se Fali koji je šepajući napustio teren tokom prošlonedeljnog remija bez golova sa Espanjolom.

Ipak, Serhio veruje da će povratak Čosta doneti ekipi potrebnu snagu, što potkrepljuje i statistika koja kaže da je Kadiz izgubio samo jednu od osam utakmica kada je u sastavu bio nekadašnji igrač Real Madrida.

Kadiz nije postigao gol na poslednje dve utakmcie kada je bio domaćin, a pre ta dva istovetna poraza od po 0:2, od Real Madrida i Sevilje, odigrao je 2:2 sa Hetafeom.

Osasuna nije baš poželjan gost ako Kadiz želi da prekine niz bez pobede, pošto je ekipa iz Pamplone ostvarila neverovatnih 13 pobeda i pet nerešenih na poslednjih 18 ligaških susreta ove dve ekipe. U tom periodu Kadiz ima samo jednu pobedu u Kupu kralja, iz 2017. godine.

Ovo je treća uzastopna sezona Kadiza u La ligi, što je najduži niz od perioda na prelazu iz osamdesetih u devedesete prošlog veka. Iz tog perioda, tačnije iz aprila 1989. godine datira i poslednja prvenstvena pobeda nad Osasunom.

Poslednji međusobni susret završen je pobedom Osasune od 2:0, golovima Avije i Garsije, oba, interesantno, sa bele tačke.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,89) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu