LIVERPUL U POHODU NA EVROPU: ''Šumari'' osvojili samo tri boda u poslednjih deset kola

V.M.

22. 04. 2023. u 09:35

OBRAČUN bivših prvaka Evrope na ''Enfildu'' od 16 časova.

ЛИВЕРПУЛ У ПОХОДУ НА ЕВРОПУ: Шумари освојили само три бода у последњих десет кола

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u ponedeljak odigrao najbolji ovoseznski meč kada je savladao Lids sa 1:6 po rečima Jirgena Klopa i sada zaostaje šest bodova za petoplasiranim Totenhemom, odnosno devet za četvrtoplasiranim Njukaslom i mora da nastavi sa trijumfima ako želi da zaigra u Evropi iduće sezone. Sa druge strane, nakon odličnog otvaranja druge polusezone Notingem je zapao u veliku krizu, ne zna za pobedu već deset kola i nalazi se u zoni ispadanja ali ima isto bodova kao Everton koji je izvan relegacione zone zbog bolje gol-razlike u odnosu na ''šumare''.

''Redsi'' su bili u opasnosti da prvi put od kada je Klop preuzeo kormilo vežu šest utakmice bez pobede ali Salah i kompanija nisu to dozvolili dominantnim izdanjem na ''Eland roudu'' i trijumfom od 1:6. Ekipu su do važna tri boda predvodili Salah i Žota sa po dva gola, a u listu strelaca su se upisali još Gakpo i Nunjez. Iako je imao dosta slabu sezonu, Liverpul bi dobrom formom u završnici prvenstva mogao da se uključi u borbu za plasman u Ligu Evrope, a možda čak i Ligu šampiona. 

Od preostalih osam utakmica čak pet su mu na ''Enfildu'' na kojem je doživeo samo jedan poraz ove sezone i čuveni stadion može biti ozbiljan vetar u leđa Klopovoj armiji u samoj završnici prvenstva.

Notingem je u ozbiljnom problemu i ako Stiv Kuper ubrzo ne podigne svoje izabranike očekuje ih ekspresan povratak u Čempionšip. Forest je primio čak 56 golova u dosadašnjem toku takmičenja što je ubedljivo najviše u ligi, iako su na golu ''šumara'' tokom većeg dela sezone bili odlični golmani Henderson i Navas, što dovoljno govori o kvalitetu igara defanzivaca ekipe.

Junajted je bio poslednji koji se naplatio kod današnjeg gosta savladavši ga proktelog vikenda rezultatom 0:2 na ''Siti graundu''. To je bio deseti meč bez pobede za Notingem koji je u tom periodu doživeo čak sedam poraza.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni ''šumari'' su uspeli da iznenade Klopovu četu i slavili su sa 1:0 pogotkom Avonjija .

U redove domaćina se nakon duže pauze vratio Luis Dijaz, a danas će odsustovati Baječtić i Keita.

Što se tiče gosta, on će biti bez Orijea, Vuda, Bolija, Hendersona, Kujatea, Ričardsa i Jejtsa.

Liverpul je neporažen na poslednjih sedam utakmica kod kuće, a na minule četiri je postizao barem po dva gola i verujemo da će od 16 časova nastaviti u istom ritmu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?