BORBA ZA PROMOCIJU: Oba tima pobedom mogu do drugog mesta

V.M.

13. 04. 2023. u 11:19

RIZESPOR dočekuje Sakarjaspor u derbiju 32 kola. turske Prve lige.

БОРБА ЗА ПРОМОЦИЈУ: Оба тима победом могу до другог места

Profimedia

Velika će se borba boriti za plasman u elitu sledeće sezone. Samsun je siguran na prvom mestu, Ejup je drugi sa 57 bodova, Sakarja treća sa dva poena manje, dok su Rize i Pendik četvrti, odnosno peti sa 54 osvojena boda.

Domaćin je u odličnoj formi i neporažen je u poslednjih šest kola. Nakon četiri vezane pobede usledila su dva vezana remija sa Bandirmasporom i Erzurumom. Rize je ove sezone doživeo samo tri poraza, ali je čak 12 puta igrao nerešeno, najviše u čitavoj ligi. Vredi napomenuti da je četa Bulenta Korkmaza odigrala meč manje od današnjeg rivala i Pendika, to jest dva od Ejupa.

Nakon što je izgubila od Altaja pre deset dana, Sakarja se vratila na pobedčničke staze savladavši Manisu sa 2:0 golovima Miloševića i Akguna. Generalno se nalazi u veoma dobroj formi jer je na poslednjih 12 ligaških utakmica ostvarila deset pobeda i doživela dva poraza. Za razliku od današnjeg rivala, gost je odigrao samo jedan remi ove sezone, to se desilo 14. novembra upravo protiv Rizea (1:1).

Pre pomenute pobele bodova, poslednji međuosbni duel odigrali su 2012. kada je takođe u okviru drugog ranga turskog fudbala slavio Rizerspor sa 1:0.

Oba tima igraju jako dobro u poslednje vreme i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024