PALAS JE PREKINUO POST! Tradicija je na strani Lidsa

V.M.

09. 04. 2023. u 08:18

''Orlovi'' dolaze u Jorkšir na utakmciu 30. kola Premijer lige.

ПАЛАС ЈЕ ПРЕКИНУО ПОСТ! Традиција је на страни Лидса

FOTO: EPA

Lids je u dosta dobrom ritmu od kada je Džesija Marša zamenio Havijer Garsija i trenutno je 16. na tabeli sa 29 osvojenih bodova, ali ne sme da se opusti jer prva ekipa ispod crte, Notingem forest, ima samo dva pona manje. Povratak Roja Hodžsona na klupu gosta bio je slavan jer je njegova četa bila bolja od Lestera rezultatom 2:1 i tako ostvarila svoju prvu pobedu u 2023. godini!

Domaćin je u prošlom kolu ostvario bitan trijumf protiv Notingema. Forest je poveo preko Mangale, ali Lids je preokrenuo golovima Harisona i Sinistere i tako upisao nova tri boda. Na poslednje četiri utakmice ''paunovi'' su ostvarili dve pobede uz remi i poraz, i na tim utakmicama su postigli čak devet golova, što je preko dva u proseku.

Lids je neporažen na svom ''Eland roudu'' već skoro dva meseca i ta odlična igra kod kuće moraće da se nastavi kako bi obezbedio opstanak u eliti.

Palas je u nešto boljoj poziciji i nalazi se na 14. mestu iznad sa 30 bodom više od danšnjeg protivnika. Ono što je bitnije za gosta je to da je uspeo da prekine post dug čak 13 utakmica. Heroj pobede bio je Mateta koji je u sudijskoj nadoknadi postigao gol za 2:1 i tako izazvao erupciju oduševljenja na ''Selhurst parku''.

Sledeći zadatak za Roja Hodžona biće prekid katastrofalnih igara u gostima svoje ekipe koja je poslednju pobedu van svog stadiona ostvarila 31. decembra protiv Bornmuta (0:2).

Što se tiče utakmica ovih timova na ''Eland roudu'' tu prednost ima domaća ekipa, Lids je nanizao sedam pobeda protiv Palasa na svom terenu, a poslednji put kada se Palas radovao u Jorkširu bilo je davne 2006. Prošle godine bilo je 1:0 za ''paunove'', a gol odluke postigao je sadašnji igrač Barselone Rafinja sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi.

Domaćin će na današnjem susretu biti bez Adamsa, Dalasa, Foršoa i Vobera.

Sa druge strane neće biti Guaite i Zahe koji se povredio protiv Lestera, a upitni su nastupi Fergusona i Ričardsa.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu između dve ujednačene ekipe i verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati