TREĆELIGAŠ NASTAVLJA DA SANJA: Spakenburg dočekuje branioca trofeja za istorijsko finale

O. M.

04. 04. 2023. u 12:00

PSV AJNDHOVEN gostuje Spakenburgu u prvoj utakmici polufinala holandskog KNVB kupa.

ТРЕЋЕЛИГАШ НАСТАВЉА ДА САЊА: Спакенбург дочекује браниоца трофеја за историјско финале

FOTO: Profimedia

Branioci trofeja imaće na papiru lak zadatak da se drugu godinu zaredom nađu u finalu, u kome su prošle sezone sa 2:1 savladali Ajaks. 

Ali, trećeligaš iz Bunšotena neće bez borbe odustati od svojih snova. Ovaj klub je do same završnice kupa stigao preko nimalo lakih protivnika. 

U drugoj rundi je u gostima savladao Groningen sa 3:2, a bilo je 3:0 do 77. minuta, da bi u četvrtfinalu, opet u gostima sa čak 4:1 ponizio Utreht. Između ova dva velika skalpa eliminisali su i najbolju ekipu njihove Tvede lige, Katvijk, a da bi uopšte ušli u glavni žreb kupa morali su da igraju i preliminarne runde.

Treba reći da su "plavi" posle eliminacije Utrehta odigrali četiri utakmice u Tvede ligi i imaju ne baš reprezentativan učinak od dve nerešene utakmice i dva poraza.

U međuvremenu, PSV je u četvrtfinalu eliminisao ADO Den Hag sa 3:1, dok je rundu ranije istim rezultatom izbacio Emen. prethodno su u gostima savladali roterdamsku Spartu sa 2:1 u drugoj rundi, dok su u prvom kolu bili slobodni zbog igranja u evro-kupovima.

PSV je posle poraza u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope od Sevilje zabeležio šest pobeda i dve nerešene, a "filipsovci" za razliku od današnjeg protivnika nisu uspeli da savladaju Utreht (2:2).

Spakenburg i PSV igrali su jednom u šesnaestini finala Kupa, 2010. godine kada je ekipa iz Ajndhovena pobedila sa 3:0.

U drugom polufinalu sastaju se Fejenord i Ajaks.

NAŠ PREDLOG: 2&4+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!