SEVILJA BEŽI SA DNA: Selta sanja Evropu

O. M.

07. 04. 2023. u 09:55

SEVILjA dočekuje Seltu u 28. kolu španske La lige. Biće to debi novog trenera Mendilibara pred domaćom publikom na "Sančez Pishuanu".

СЕВИЉА БЕЖИ СА ДНА: Селта сања Европу

Foto: Tanjug/Friedemann Vogel/Pool Photo via AP

Novi trener "belo-crvenih" Hose Luis Mendilibar promenio je formaciju pa je umesto 5-3-2 i 3-5-2, koje je forsirao njegov prethodnik Horhe Sampaoli, Kadizu suprotstavio tim u formaciji 4-2-3-1 i to je odmah dalo rezultat pošto je konkurent u borbi za opstanak savladan sa 2:0. Bila je to tek druga pobeda u poslednjih šest utakmica, a doneli su je Okampos i En-Nesiri.

Mendilibar je u ovoj utakmici ukazao poverenje srpskom dvojcu, golmanu Marku Dmitroviću i Nemanji Gudelju koji se polako ali sigurno ustalio u ulozi štopera, kako u Sevilji tako i u reprezentaciji Srbije.

Sevilja je sada 13. na tabeli, ali je i dalje samo četiri boda iznad zone ispadanja. Koliko je španska La liga izjednačena govori i podatak da je Sevilja istovremeno na samo šest bodova zaostatka za sedmim mestom koje će voditi u Ligu konferencija ako Real Madrid osvoji Kup kralja.

Selta je pre gostovanja Sevilji dočekala Almeriju koju nije uspela da pobedi, ali, iako je dva puta gubila na meču, jeste nastavila niz nepobedivosti koji sada već iznosi sedam utakmica. Poveli su gosti golom našeg Srđana Babića već u sedmom minutu, ali je ekspresno izjednačio Seferović u desetom. Novo vođstvo Almeriji doneo je Pigmal u 32, a deset minuta kasnije Perez je postavio konačnih 2:2.

Taj Seltin niz od sedam utakmica bez poraza uključuje i četiri u gostima, od kojih je jedna bila protiv Seviljinog gradskog rivala, Betisa, koja je posle nekoliko preokreta završena trijumfom gostiju od 4:3. I u toj utakmici je blistao Gabi Veiga, sa dva postignuta gola, ali on neće moći da igra protiv Sevilje, jer je protiv Almerije dobio peti žuti karton.

Ekipa iz Viga je poslednji put u gostima poražena 20. januara od Majorke.

Tako je Selta pred ovu utakmicu 11. na tabeli sa 34 boda, sa dva boda manje od sedmoplasiranog Bilbaa ali i samo tri više od današnjeg protivnika, s kojim je pretposlednjeg dana prošle godine igrala 1:1 na svom ''Balaidosu''. Gabri Veiga je tada doveo domaću ekipu u vođstvo u 33. minutu, a izjednačio je Kike Salas u 54.

Ekipa iz Viga nema pobedu nad Seviljom na pet poslednjih međusobnih susreta u kojima su rohiblankosi skupili tri pobede, a dva susreta završena su neodlučno. Selta je protiv večerašnjeg rivala poslednji put slavila u februaru 2020. godine.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave