"ROSONERI" SE VRAĆAJU NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Zlatan starter prvi put posle godinu dana?

O. M.

18. 03. 2023. u 16:28 >> 16:28

FUDBALERI Milana gostuju Udinezeu u 27. kolu italijanske Serije A.

РОСОНЕРИ СЕ ВРАЋАЈУ НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Златан стартер први пут после годину дана?

Foto: AP

"Rosoneri" dolaze na "Friuli" u ne baš najboljem raspoloženju, posle dve utakmice bez pobede u šampionatu Italije, ali i saznanja da će se u četvrtfinalu Lige šampiona sastati sa Napolijem, koga samo čudo može sprečiti da se okiti "skudetom".

Milan je osvojio samo bod protiv Salernitane nakon što je izgubio u Firenci, a Udineze je pobedom (1:0) u Empoliju prekinuo seriju od sedam utakmica bez trijumfa. 

Milanezi su posle remija u režiji golmana Salernitane Giljerma Očoe koji je činio čuda na golu, samo zahvaljujući činjenici da je Roma na Olimpiku poražena od Sasuola zadržali poziciju koja vodi u Ligi šampiona. Udineze je trenutno deseti, sa tri boda zaostatka za sedmom pozicijom, koja će u slučaju da Juventus ne osvoji Kup Italije, voditi u Ligu Konferencija.

Susret ovih ekipa u prvom delu sezone završen je pobedom Milana od 4:2. gosti su poveli u drugom minutu, domaćin preokrenuo do 15. minuta. Izjednačenje je stiglo u nadoknadi prvog poluvremena, a "rosoneri" su u drugom delu razbili otpor "zebri".

U prošloj sezoni oba susreta završena su podelom bodova 1:1, a Udineze nema pobedu na poslednjih 11 međusobnih okršaja. 

Udineze je ekipa koja ove sezone ima najviše nerešenih u Seriji. "Zebre" su od 26 dosadašnjih kola 11 puta igrali nerešeno, a sedam od tih 11 remija ostvarili su na svom "Friuliju". Milan je najviše od svih ekipa (16 puta) igrao 3+, a samo na utakmicama gradskog rivala Intera pada više golova u proseka (3:2,9).

Strelac gola protiv Salernitane Olivije Žiru nema pravo nastupa danas zbog žutih kartona, a njegovo mesto u startnoj postavi mogao bi posle više od godinu dana da zauzme Zlatan Ibrahimović koji se nedavno vratio ali je samo tri puta ulazio u igru sa klupe. Šveđanin je ovih dana dobio poziv za za nacionalni tim i ako zaigra u kvalifikacijama postaće najstariji reprezentativac u istoriji svoje zemlje.

Ukoliko se Stefano Pioli ne odluči da mu ukaže poverenje mesto u špic napada poveriće Divoku Origiju ili će jedan iz dvojca Rafael Leao/Ante Rebić zaigrati ofanzivnije nego inače.

Andrea Sotil već duže vreme ne može da računa na Đerarda Deulofeua i Enca Ebosa, ali nema drugih kadrovskih problema.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,25) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili