SALERNITANA ODLIČNA NAKON PROMENE TRENERA: Bolonja posustaje u trci za Evropu

O. M.

18. 03. 2023. u 09:55

SALERNITANA i Bolonja sastaju se u okviru 27. kola italijanske Serije A.

САЛЕРНИТАНА ОДЛИЧНА НАКОН ПРОМЕНЕ ТРЕНЕРА: Болоња посустаје у трци за Европу

Foto: Profimedia

Domaći tim je u prošlom kolu osvojio važan bod u borbi za opstanak i to protiv Milana, kome su tim remijem umanjili šanse u borbi za plasman u Ligu šampiona.

U nedelju će biti tačno mesec dana od poslednjeg poraza Salernitane u Seriji A. Bila je to utakmica protiv Lacija na "Arekiju" koju su ''nebeskoplavi'' dobili sa 2:0, a odmah po završetku nje je nasred terena govor igračima održao novi trener tima, portugalski stručnjak Paulo Souza. Bio je to treći uzastopni poraz ''granate'' ali od tada su neporaženi u tri utakmcie, što znači da je portugalčev govor ostavio pozitivan utisak na igrače.

Istina, među te tri utakmice bez poraza spada i remi sa Sampdorijom, ali od svih sedam ekipa koje se bore za opstanak, samo je Specija u tom periodu uspela da osvoji bodova koliko i "granata", koja sada ima solidnih sedam bodova prednosti u odnosu na Veronu, prvu od tri ekipe koje su u zoni ispadanja.

S druge strane, Bolonja kao da posustaje u borbi za sedmo mesto koje vodi u Ligu konferencija. Pokvarili su ''hrtovi'' neočekivanu pobedu nad Interom, pošto su u naredne dve utakmice osvojili samo jedan bod. Protiv Torina i Lacija nisu postigli nijedan gol, što je prvi put još od oktobra meseca da su vezali dve utakmice na kojima nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu.

Na utakmici protiv Lacija moglo se videti i da u klubu ne vlada baš neka velika harmonija, nakon što je Marko Arnautović, nervozan jer je drugi put zaredom ostavljljen na klupi tokom 90 minuta, besno šutnuo flašicu sa vodom. Austrijski reprezentativac je možda i s pravom ljjut na trenera Tijaga Motu, jer je postigao tri od pet poslednjih golova za Bolonju, a postigao je i oba gola za "hrtove" u poslednja dva okršaja sa Salernitanom.

Dva poslednja susreta ovih ekipa završena su podelom bodova i identičnim rezultatom 1:1, a samo dve od sedam utakmica imale su pobednika, i to po jednom Bolonju i Salernitanu.

Jesenas, u četvrtom kolu Arnautović je doveo Bolonju u vođstvo, a izjednačenje Salernitani doneo je Bulaje Dija. Prošle godine u Salernu, opet je bolonja povela, a izjednačio je Nadir Zortea, koji se u međuvremenu vratio u Atalantu, koja ga je odmah zatim prosledila na novu pozajmicu, u Sasuolo.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,67) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)