MREŽE MIRUJU U VALJADOLIDU: Bilbao ne zna za pobedu više od mesec dana!

O. M.

17. 03. 2023. u 10:10

VALjADOLID dočekuje Atletik Bilbao u utakmici 26. kola španske La lige.

МРЕЖЕ МИРУЈУ У ВАЉАДОЛИДУ: Билбао не зна за победу више од месец дана!

Foto: Profimedia

Domaći tim je u borbi za opstanak, sa dva boda iznad zone ispadanja (28, prema 26 koliko ima Hetafe na 18. poziciji).

"Ljubičasto-beli" su prošlog vikenda osvojili bod na gostovanju prežaljenom Elčeu koji je do izjednačenja preko Tetea Morentea u šestom minutu nadoknade vremena. Prethodno su gosti su poveli već u četvrtom minutu golom Kajla Larina, koji je od dolaska na pozajmicu iz Briža najbolji strelac tima. Postigao je četiri gola za nešto više od 400 minuta na terenu i već je drugi strelac ekipe sa golom manje od Serđa Leonea koga će uskoro i prestići jer se Španac preselio na klupu. 

Bilbao ima pet bodova više od današnjeg protivnika, ali baskijski tim je osvojio samo jedan bod iz prethodne četiri utakmice. Doskoro su "lavovi sa San Mamesa" bili u trci za plasman u Evropu, a ako nastave sa ovako lošom formom mogli bi da padnu i u borbu za opstanak. Do kraja La lige ima još 13 kola i mnogo toga može da se desi. 

Posebno brine što je Bilbao na samo jednoj od prethodnih pet utakmica pronalazio put do protivničkog gola i to u porazu od Đirone (2:3). 

Istina, u završnici utakmice protiv Barselone, koju je katalonski klub dobio minimalnim rezultatom, Injaki Vilijams je postigao izjednačujući pogodak, ali je on poništen kontroverznom odlukom iz VAR-sobe.

Izabranici Ernesta Valverdea su u međuvremenu izgubili i u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja od Osasune (0:1). Revanš je četvrtog aprila na ''San Mamesu''.

U prvom delu sezone, početkom novembra, Bilbao je bio ubedljiv i slavio pobedu od 3:0. Dvostruki strelac bio je Gorka Guruzeta, kome su to bili poslednji pogoci u sezoni, a jedan gol postigao je Dani Vivijan. 

Valjadolid je ove sezone 15 puta dolazio "iz iksa" na poluvremenu, a u preostalih deset utakmica ekipa koja je vodila na poluvremenu na kraju je i pobeđivala.

Trener domaćih Pačeta neće moći da računa na Rokea Mesu i Martina Honglu koji su isključeni na utakmici sa Elčeom - u desetom, odnosno 12. minutu nadoknade vremena. Valverde je i dalje bez prvog golmana Unaja Simona a u Valjadolid nije poveo ni iskusnog vezistu Andera Ereru koji ima povredu mišića.

Ove dve ekipe nisu odigrale nerešeno u Valjadolidu od februara 2013, možda je vreme za "iks".

NAŠ PREDLOG: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri