BARSA ODRŽAVA DISTANCU :Baskijci tradicionalno neugodan protivnik

V.M.

12. 03. 2023. u 10:45

ATLETIK Bilbao dočekuje lidera špnaskog prvenstva od 21:00.

БАРСА ОДРЖАВА ДИСТАНЦУ :Баскијци традиционално неугодан противник

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, trenutno je deveti na tabeli i sa par dobrih rezultata mogao bi da se domogne mesta koje vodi u Evropu iduće sezone. Što se tige Barse, Katalonci su sigurni na prvom mestu sa plus šest u odnosu na Real koji je odigrao meč više i pokušaće da vrate tu razliku na velikih devet bodova prednosti,

Na poslednjih pet duela Bilbao imao dve pobede, dva poraza i remi. Ta podela bodova došla je prošle nedelje kada je u poprilično tvrdoj utakmici odigrao 0:0 sa Rajo Valjekanom. Atletik je poznat kao tradicionalno jak domaćin kojeg je pred punim tribinama ''San Mamesa'' veoma teško poraziti. Solidne partije pruža na svom terenu ove sezone i na 12 utakmica je osvojio 20 bodova.

Ernesto Valverde se nalazi na klupi Baskijaca, iskusni stučnjak je vodio Barsu u periodu od 2017. do 2020. godine sa kojom je osvojio dve titule prvaka, ukuljčujući duplu krunu iz sezone 2017/2018 i videćemo da li će uspeti da spremi svoje pulene da iznenade lidera prvenstva.

Barsa je ispala iz Lige Evrope u šesnaestini finala od strane Mančester junajteda ukupnim rezultatom 4:3 i sada joj ostaje da se fokusira na kup i ligu. U dosadašnjem toku sezone osvojila je Superkup Španije tako da i dalje ima šamsu za domaću tripletu.

Izabranici Ćavija su pre dve nedelje šokantno izgubili od Almerije, ali u prošlom kolu su se vratili na pobedničke staze protiv Valensije (1:0). Najjače oružje Barse je sjajna odbrana, gost je u dosdašnjem toku lige primio samo osam pogodaka što je ubedljivo najmanje u čitavoj La ligi.

Katalonci su svoju poslednju titulu osvojili 2018/2019 kada je na klupi sedeo upravo Valverde i imaju odličnu priliku da vrati trojef prvaka Španije u svoje vitrine.

U poslednjih pet duela ovih timova na ''San Mamesu'' viđene su dve pobede Bilbaa, remi i dva trijumfa Barse, tako da je ovo gostovanje tradicionalno jedno od težih za lidera prvenstva.

Domaćin će biti bez Lekea, Montilja i Sančeta, dok su pod upinikom Ander Erera i prvi golman reprezentacije Unai Simon.

Ćavi u Baskiji neće moći da računa na Arauha, Dembelea i Pedrija.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu bez puno golova, a verujemo da će Barsa ostati neporažena.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)