BAJERN IMA LAK ZADATAK: Bavarci ubacili u petu brzinu

V.M.

11. 03. 2023. u 08:45

LIDER Bundeslige dočekuje Augzburg od 15:30.

БАЈЕРН ИМА ЛАК ЗАДАТАК: Баварци убацили у пету брзину

FOTO: AP/Tanjug

Deluje da će nakon par godina Bajern morati dobrano da se potrudi da osvoji titulu. Trenutno je izjednačen sa Borusijom Dortmund po bodovima ali ima bolju gol-razliku i zbog toga je na prvom mestu. Sa druge strane, Auzgburg je podigao formu u poslednje vreme, odvojio se od zone ispadanja i sada ima plus osam u odnosu na Hofenhajm koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Bavarci igraju dosta dobro u poslednje vreme. U proteklih pet kola imaju četiri pobede uz poraz od Menhengladbaha. Trenutno se nalaze u seriji od dva ligaška trijumfa. Prvo su bili bolji od Union Berlina 3:0, a nakon toga su savladali Štutgart 1:2 i danas će pokušati da ostvare het-trik.  Domaćin je desetrostruki uzastopni prvak Nemačke i trijumfom protiv lokalnog rivala bi bio korak bliži 11. vezanoj tituli.

Četa Julijana Nagelsmana je preko nedelje ostvarila jako bitnu pobedu kada je u revanšu osmine finala Lige šampiona potvrdila trijumf iz Pariza savladavši PSŽ na ''Alijanc areni'' golovima Šupo-Motana i Gnabrija. 

Augzburg je prošle nedelje u veoma zanimljivoj utakmici savladao Verder iz Bremena sa 2:1 i tim trijumfom se učvrstio na 13. mestu na tabeli. Izabranici Enrika Masena igraju dosta loše na gostovanjima ove sezone. Na 11 utakmica osvojili su deset bodova i ne znaju za pobedu van svog stadiona još od početka oktobra kada su bili bolji od Šalkea rezultatom 0:2. 

Ovo će biti treći okršaj lokalnih rivala u tekućoj sezoni. Na ta dva duela slavio je Bajern, u ligi sa 1:0, dok je kupu bio dosta ubedljiviji rezultatom 2:5.

Nagelsman na današnjem meču neće moći da računa na već duže povređene Lukasa Ernandeza i kapitena Manuela Nojera. 

Što se tiče gosta, Masen će biti lišen usluga Hana, Jensena, Strobla, Udokaja i Risa Oksforda.

Očekujemo da Bajern bez većih problema odradi posao protiv lokalnog rivala, a verujemo da će opet napuniti mrežu Augzburga do vrha jer je bavarska mašinerija ubacila u petu brzinu i melje sve redom.

NAŠ TIP: 1D1+&D3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije