BAJERN NE ISPADA U OSMINI FINALA: PSŽ juri gol zaostatka sa "Parka prinčeva", Mesi i Mbape - istoriju

O. M.

08. 03. 2023. u 15:26 >> 15:26

MINHENSKI Bajern dočekuje Pari Sen Žermen u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona.

БАЈЕРН НЕ ИСПАДА У ОСМИНИ ФИНАЛА: ПСЖ јури гол заостатка са Парка принчева, Меси и Мбапе - историју

FOTO: Tanjug/AP

Prvi meč, odigran u Gradu ljubavi na Dan zaljubljenih, 14. februara, doneo je minimalnu pobedu Bavarcima. Strelac jedinog gola bio je, nimalo sentimentalni, nekadašnji fudbaler pariskih "svetaca" Kingsli Koman, koji je presudio svom bivšem klubu i u onom finalu Lige šampiona 2020. godine odigranom na lisabonskom "Da Luzu".

Bajern ima odnos prolaza i ispadanja u osmini finala Lige šampiona za divljenje - u prethodnih 11 pokušaja ispali su samo jednom, i to 2019. od kasnijeg šampiona Liverpula. Dodatno, Bavarci nisu ispali iz Lige šampiona kad pobede u prvoj utakmici dvomeča još od 2011. godine, kada su savladali Inter u Milanu sa 1:0, a onda ispali zbog poraza 2:3 na svom terenu i tada još uvek važećeg pravila "gola u gostima".

Očekuje nas sedmi susret ove dve ekipe u Ligi šampiona od jeseni 2017. godine, a 13. ukupno u istoriji ovog takmičenja. Osim čuvenog korona-finala 2020. godine sastajali su se u grupnoj fazi 2017. godine kada je bilo 3:0 za PSŽ i 3:1 za Bajern, kao i u četvrtfinalu 2021. godine kada su se Parižani u dvomeču četvrtfinala osvetili Bavarcima za poraz u finalu iz prethodne sezone. 

Odigrali su i jedan meč u Međunarodnom kupu šampiona, egzibicionom takmičenju koje se u sklopu letnjih priprema bogatih klubova održavalo između 2013. i 2019. godine. U njemu je slavio Bajern, tako da je skor u međusobnim susretima 7:6 u korist nemačkog šampiona. Zanimljivo je da nikad nisu odigrali nerešeno.

Bajern je celu ovu sezonu pretrpeo samo dva poraza i to oba na gostovanjima bundesligašima, Frajburgu i Menhengladbahu. Kod kuće ne znaju Bavarci za poraz. S druge strane, PSŽ-u je poraz u Minhenu bio treći uzastopni na gostovanjima, posle ispadanja u Kupu od Marselja i gubitka prvenstvenih bodova od Monaka. Prethodno su u kalendarskoj 2023. godini pretrpeli poraze i od Lensa i Rena pa su tako već u martu nadmašili broj poraza iz 2022. u kojoj su ukupno imali četiri.

Osim duže povređenih Nojera i Ernandeza, kao i bolesnog Mazrauija, Nagelsman neće moći da računa ni na Benžamena Pavara koji služi kaznu zbog crvenog kartona iz prve utakmice. Sadio Mane se konačno vratio na teren i odigrao pola sata protiv Štutgarta, ali je Nagelsman istakao da će Senegalac morati da se izbori za mesto u prvih 11. 

S druge strane izostaće Presnel Kimpembe koji se povredio u duelu Pari Sen Žermena i Marselja, kao i Nejmar koji se sprema za operaciju članka i za njega je sezona završena.

Pari Sen Žermen je ispadao poslednjih šest puta kada je u nokaut fazi evropskih takmičenja gubio prvu utakmicu. Ako zatrese Zomerovu mreži, Kilijan Mbape će postati prvi igrač u istoriji koji je na tri uzastopna gostovanja na "Alijanc areni" postizao bar po jedan gol. Ako se upiše u strelce Leo Mesi je u prilici da postane tek drugi igrač u istoriji, posle Kristijana Ronalda, sa 50 ili više golova u nokaut fazi Lige šampiona.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije