''ROSONERI'' ČUVAJU PREDNOST IZ PRVOG MEČA: Hari Kejn i družina priželjkuju preokret

V.M.

08. 03. 2023. u 08:30

TOTENHEM dočekuje Milan u revanšu osmine finala lige šampiona.

РОСОНЕРИ ЧУВАЈУ ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ МЕЧА: Хари Кејн и дружина прижељкују преокрет

FOTO: Tanjug/AP

Na prvom susretu viđena je jedna tvrda utakmica bez puno prilika za gol. Veću inicijativu imao je šampion Italije koji je poveo na samom početku meča preko Brahima Dijaza, u nastavku je par puta pripretio ali nije uspeo da uveća prednost i sa zalihom od jednog gola dolazi u englesku prestonicu.

Totenhem igra promenljivo tokom čitave sezone, delovalo je da je uhvatio zalet pobedama protiv gradskih rivala Čelsija i Vest Hema, ali prošle nedelje je doživeo dva teška poraza. Prvo je po četvrtu sezonu u nizu ispao iz FA kupa u petoj rundi, bolji od njega bio je drugoligaš Šefild junajted sa 1:0, a nakon toga je za vikend imao priliku da iskoristi poraz Njukasla i učvrsti se na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona, ali izgubio je od Vulverhemptona takođe minimalnim rezultatom. Dobra vest za domaćina je to što se nakon nešto dužeg odsustva na klupu vraća Antonio Konte koji je pet utakmica propustio zbog zdravstvenih problema.

Deluje da je ovaj meč prekretnica sezone za ''pevce'' koji bi prolaskom u narednu fazu podigli atmosferu koja je slaba u klubu jer se ne zna šta će biti sa Konteom i Kejnom na kraju sezone i da li će i dalje ostati u Londonu.

Milan je bio u seriji od četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima, ali za vikend je izgubio od Fiorentine 2:1 i tako propustio šansu da se zadrži na mestu koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone. Trenutno je peti, ali ima isto bodova kao četvrtoplasirana Roma i samo poen manje od trećeplasiranog Lacija.

Za vreme pobedničkog niza Stefano Pioli je primenjivao taktiku sa tri štopera koja je pokazivala rezultate sve do meča sa Violom i biće zanimljivo videti za koju formaciju će se večeras opredeliti iskusni italijanski stručnjak.

Oba tima imaju problem sa izostancima.

Konte ne može da računa na Bentankura, Bisumu, Dajera, Sesenjona i kapitena Lorisa. Sa druge strane, Milan će biti bez Benasera, Kalabrije, Florencija i Ibrahimovića.

Očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu, verujemo da će biti dosta otvorenije nego u prvom susretu i mislimo da će na večerašnjem duelu oba tima zatresti mrežu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije