MITROVIĆ UBADA PČELICE? Vreme je za prekid posta!

O. M.

06. 03. 2023. u 14:21 >> 14:21

FUDBALERI Fulama gostuju Brentfordu u derbiju zapadnog Londona, koji se igra u okviru 26. kola Premijer lige. Biće to prvi premijerligaški susret ovih ekipa na stadionu Brentforda.

МИТРОВИЋ УБАДА ПЧЕЛИЦЕ? Време је за прекид поста!

FOTO: AP/Tanjug

U prvom delu sezone odigrali su spektakularan meč na Krejven kotidžu koji je golom u 90. minutu rešio Aleksandar Mitrović. Fulam je golovima Rida i Palinje vodio 2:0 već u 20 minutu, ali su "pčelice" izjednačile preko Norgarda u 45. i Ajvan Tonija u 71. minutu, da bi srpski golgeter doneo tri boda "kolibarima", u poslednjim trenucima meča.

Poslednji susret u Brentfordu imali su u osmini finala Liga kupa 2020, kada je pred praznim tribinama usled pandemije koronavirusa, Brentford bio ubedljiv - 3:0, golovima Forsa i dvostrukog strelca Benrame. Nijedan od njih dvojice nije više u Brentfordu, Fors je član Midlsboroa, a Benrama Vest Hema.

Brentford u ovaj meč ulazi kao ekipa sa trenutno najdužom aktivnom serijom bez poraza - od oktobra 2022. zabeležio je pet pobeda i šest nerešenih, ali i sa bremenom koje im je postavio najbolji strelac tima Ajvan Toni. Nekadašnji nosilac rekorda u broju golova u jednoj sezoni Čempionšipa, koji mu je preoteo Aleksandar Mitrović, prekršio je pravila Premijer lige o zabrani klađenja i čeka ga, po nekim najavama, drakonska kazna.

Brentford je trenutno deveti, sa četiri boda manje, ali i dve utakmice manje od sedmoplasiranog Fulama, a s obzirom na to da je Mančester junajted osvojio Liga kup, a uprkos nedeljnoj katastrofi od Liverpula, "crveni đavoli" i dalje imaju sve izglede da se plasiraju u Ligu šampiona - ili bar Ligu Evrope - to znači da će sedmo mesto voditi u Ligu konferencija, što ovom derbiju zapadnog Londona daje dodatni značaj, jer pobedniku praktično donosi šest bodova, tri koje će on osvojiti i tri koje će konkurent za mesto u Evropi izgubiti.

Fulam je prošle nedelje protiv Lidsa izborio četvrtfinale FA kupa u kome će mu protivnik biti Mančester junajted, ali će u odnosu na taj meč biti oslabljen neigranjem ove sezone ključnog igrača veznog reda, Žoaa Paljinje koji od danas počinje da služi dva meča suspenzije zbog kartona. Menadžer "kotidžersa" Marko Silva istakao je pred današnji susret da ima rešenje za odsustvo Portugalca, ali nije izneo konkretno ime zamene.

Tom Černji je drugi važan šraf u Silvinoj formaciji koji će izostati sa derbija, zbog povrede članka, a njega bi mogao da zameni Saša Lukić, srpski reprezentativac koji je u meču protiv Lidsa odigrao svih 90 minuta.

Silva neće moći da računa ni na Kebana koji se još oporavlja od povrede Ahilove tetive, kao ni na Lavina Kurzavu zbog povrede kolena. U ekipi Brentforda svi su zdravi osim golmana Strakoše.

Fulam je ove sezone 17 puta igrao protiv timova koji su u tom trenutku bili ispod njega na tabeli Premijer lige i ima impresivan skor - 11 pobeda, pet nerešenih i samo jedan poraz. Brentford nikad u Premijer ligi nije izgubio meč kada je prvi poveo (17 pobeda i četiri remija).

Aleksandar Mitrović i Ajvan Toni postigli su po četiri gola protiv ekipa iz Londona ove sezone, bolji od njih dvojice u tom segmentu je samo Hari Kejn sa osam.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)