MONAKO MELJE SVE REDOM: Imaju li ''farmaceuti'' lek koji može da ga zaustavi?

V.M.

16. 02. 2023. u 11:10

BAJER Leverkuzen dočekuje ''kneževe'' u prvoj utakmici jednog od zanimljivijih dvomeča šesnaestine finala Lige Evrope.

МОНАКО МЕЉЕ СВЕ РЕДОМ: Имају ли фармацеути лек који може да га заустави?

FOTO: Tanjug/AP

''Farmaceuti'' igraju promenljivo nakon pauze, na poslednjih pet ligaških utakmica ostvarili su tri pobede i doživeli dva poraza. Za vikend su savladali Hofenhajm i u dobroj atmosferi dočekuju večerašnji susret. Monako je neporažen u drugom delu sezone, pruža fenomenalne partije koje je kruniosao za vikend kada je savladao vodeći PSŽ rezultatom 3:1.

Bajer je dosta slabo započeo sezonu, jedno vreme je i bio u zoni ispadanja, ali sve se promenilo od kada je Ćabi Alonso zaseo na klupu. Španski stručnjak je konsolidovao ekipu koja se popela na osmo mesto tabele Bundeslige. ''Farmaceuti'' su u Ligi Evrope završili nakon što su u grupi ''B'' Lige šampiona zauzeli treće mesto. Domaćin je dosta slabo nastupio u najeltinijem evropskom takmičenju, postigao je samo četiri gola i osvojio pet bodova, isto kao i Atletiko od kojeg je bio bolji u međusobnim duelima i zbog toga je obezbedio plasman u ovo takmičenje.

Što se tiče Monaka, francuski predstavnik se nalazi u sjajnom ritmu. Nakon pauze ima sedam pobeda uz dva remija i trentno je treći na tabeli Lige 1 sa 47 osvojenih bodova. ''Kneževi'' su u prvoj fazi Lige Evrope zauzeli drugo mesto u zanimljivoj grupi ''H''. Imali su isto bodova kao Ferencvaroš koji je bio bolji u međusobnim duelima, treće mesto u grupi zauzeo je Trabzon sa devet poena, dok je poslednjeplasirana bila Crvena zvezda koja je pokupila šest bodova. Gost je trijumfovao na svoja poslednja tri susreta i želeće danas da produži tu seriju.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2016/2017 kada su zajedno nastupali u grupi ''E'' Lige šampiona, na jednom meču je slavio Leverkuzen dok je na drugom viđena podela bodova.

Ćabi Alonso ne može da računa na Aranguiza i Luneva, dok je pod upitnikom centarfor  Patrik Šik.

Monako nema većih problema sa izostancima i jedino su neizvesni nastupi Sara i Vandersona.

Očekujemo jednu dobru utakmicu između dve poprilično ujednačene ekipe i verujemo da će večeras oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a