BAJERN KORISTI KRIZU KOJA DRMA PARIZ: Da li je Mbape ipak spreman za meč?

V.M.

14. 02. 2023. u 15:05 >> 15:05

PSŽ dočekuje Bajern iz Minhena u prvoj utakmici derbija osmine finala Lige šampiona.

БАЈЕРН КОРИСТИ КРИЗУ КОЈА ДРМА ПАРИЗ: Да ли је Мбапе ипак спреман за меч?

FOTO: AP

Domaćin nije mogao da izabere gore vreme da upadne u krizu, ima samo dve pobede na poslednjih pet utakmica, za vikend je izgubio od Monaka sa 3:1 i da stvar bude još gora povrede muče finaliste Svetskog prvenstva, Lionela Mesija i Kilijana Mbapea. Bajern je nakon nešto slabijeg početka drugog dela sezone ostvario tri vezane pobede i sa dosta samopouzdanja dolazi u Pariz da ostvari dobar rezultat pred revanš na ''Alijanc areni''.

PSŽ je na iznenađenje svih završio kao drugoplasirani u grupi ''H'' iza Benfike. Ekipe su bili ujednačene po broju bodova i gol-razlici, ali su ''orlovi'' postigli više pogodaka u gostima i tako su zauzeli prvo mesto. Ono što je najgore za Parižane je to što veliki broj igrača izostaje zbog povreda, u francuskim medijima se sve više piše kako Kristof Galtije gubi kontrolu nad svlačionicom i spominje se njegov odlazak iz kluba ako domaćin ne prođe u četvrtfinale.

Bajern nije imao većih problema u svojoj grupi ''C''. Zauzeo je prvo mesto pored Intera, Barse i Plzenja, ostvario je šest pobeda i sa maksimalnim učinkom se plasirao u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Bavarci su u grupnoj fazi imali impresivnu gol-razliku, 18:2. Izabranici Juliana Nagelsmana su za vikend rutinski savladali Bohum sa 3:0 i tako upisali treći uzastopni trijumf u svim takmičenjima. Trenutno su prvi u Bundesligi, ali imaju samo bod više od apsolutno najvećeg hita prvenstva, Union Berlina.

Ova dva tima su se pretprošle sezone susrela u četvrtfinalu kada je bilo 3:3 nakon dva odigrana meča, ali je PSŽ prošao dalje zbog boljeg gola u gostima, naravno, pamti se i finale iz 2020. kada je Bajern golom Kingslija Komana podigao ''ušati'' trofej.

Domaćin će biti bez Mukijelea i Sančeza, pod znakom pitanja su Mbape i Ruiz, a očekuje se povratak Mesija i Veratija na teren.

Nagelsman u francuskoj prestonici neće moći da računa na Ernandeza, Mazarauija, Manea i Nojera.

Očekujemo jedan jako zanimljiv meč, Bajern je možda u boljem ritmu, ali nikada ne treba potceniti moćni PSŽ i verujemo da će oba tima postići barem po gol na meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu