TADIĆ PREDVODI PROBUĐENE "KOPLJANIKE"! Tvente se nada iznenađenju u Enšedeu

M.T.

09. 02. 2023. u 15:00 >> 15:01

OBE ekipe su bez poraza u novoj godini.

ТАДИЋ ПРЕДВОДИ ПРОБУЂЕНЕ КОПЉАНИКЕ! Твенте се нада изненађењу у Еншедеу

FOTO> EPA

Fudbaleri Tventea već imaju težak zadatak samim tim što igraju danas od 18.45 protiv Ajaksa u osmini finala Kupa Holandije na stadionu ''De Grolš Veste'', a dodatno im sve otežava činjenica da su se ''kopljanici'' razbudili posle dužeg perioda slabijih rezultata.

Tvente igra u veoma dobroj formi od početka godine pošto klub iz Enšedea još uvek u 2023. godini nije osetio gorčinu poraza. Ekipa Rona Jansa na sedam odigranih mečeva u svim takmičenjima je ostvarila tri pobede i četiri remija, a poslednja tri kola u Erediviziji su odigrali nerešeno u mečevima protiv Vitesea, Fejenorda i Groningena.

''Ponos istoka'' je u prethodnoj rundi kupa sa 3:1 savladao Telstar, a u ovom takmičenju je tim iz Enšedea tri puta uspevao da dođe do trofeja, poslednji put 2011. godina uz još četiri izgubljena finala.

Ajaks takođe nema poraz od početka godine, ali su ''kopljanici'' bili u lošoj seriji od čak sedam mečeva bez pobeda, od čega su šest bili remiji uz poraz od PSV-a u Erediviziji, što je na kraju dovelo do smene Alfreda Šrodera i postavljanja Džonija Hejtinge za novog trenera. Terapija je urodila plodom i Ajaks je u prethodna dva kola ostvario pobede.

Ne samo što su ''kopljanici'' slavili trijumfe protiv Ekscelziora i Kambura, nego su to uradili u svom prepoznatljivom stilu pobedama od 4:1 i 5:0 i tako poslali poruku rivalima da su se vratili. Jedan od remija je Ajaks odigrao upravo sa Tventeom sredinom januara, ali ovoga puta teško da će ishod biti isti. ''Kopljanici'' su najtrofejniji holandski klub u kupu sa 20 trofeja, a poslednji su osvojili 2021. godine.

Očekuje se da trener Tventea Ron Jans protiv Ajaksa izvede najjaču moguću postavu, a to znači da će najverovatnije doći do dve promene. Matijas Kjolo bi trebalo da zameni Mičala Sadileka koji se povredio u prvom poluvremenu utakmice protiv Groningena, dok bi Mičel Vlap trebalo da se vrati u startnu postavu umesto Sema Stejina.

Novopostavljeni trener Ajaksa Džon Hejtina će isto tako verovatno na teren poslati isti tim koji je pregazio Kambur prethodnog vikenda, što znači da će Dušan Tadić dirigovati igrom ''kopljanika'' bez obzira na to što se Brajan Brobi odlično pokazao sa klupe protiv Kambura.

U poslednjih deset mečeva između ovih ekipa Tvente je uspeo da ostvari samo jednu pobedu, dok je Ajaks trijumfovao pet puta uz četiri utakmice koje su okončane remijem. Tvente nema pobedu protiv Ajaksa u poslednje četiri utakmice.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!