NJUKASL ZAVRŠAVA POSAO NA ''SENT DŽEJMSU'': ''Svrake'' pred svojim navijačima overavaju plasman u finale

M.T.

31. 01. 2023. u 08:12

TIM Edija Haua ima minimalnu prednost iz prvog meča.

ЊУКАСЛ ЗАВРШАВА ПОСАО НА СЕНТ ЏЕЈМСУ: Свраке пред својим навијачима оверавају пласман у финале

FOTO: EPA

Njukasl ima veomo dobru sezonu za sada i ''svrake'' su u dobroj poziciji da obezbede plasman u Ligu šampiona, a večeras od 21 sat imaće priliku da na stadionu ''Sent Džejms'' u revanš meču polufinala Liga kupa obezbede plasman u finale i borbu za prvi trofej pod vođstvom Edija Haua.

U poslednja četiri meča u svim takmičenjima Njukasl je doživeo samo jedan poraz i u seriji je od četiri utakmice u kojima nije napustio teren pognute glave, ali tim Edija Haua ima malo problema sa efikasnošću u poslednje vreme. ''Svrake'' su prvo minimalnim rezultatom savladale Fulam, a zatim remizirale bez golova sa Kristal Palasom, da bi još jednom ostvarili minimalnu pobedu u prvom meču polufinala Liga kupa protiv Sautemptona.

Žoelitnon se propisno ispromašivao u prvom meču, ali je Brazilac uspeo da se iskupi pošto je u 73. minutu postigao jedni gol na meču. Ukoliko se plasira u finale, Njukasl će najverovatnije igrati protiv Mančester junajteda koji je u prvom meču savladao Notingem Forest sa 3:0 i biće to prilika za ''svrake'' da prvi put još od 1955. i osvajanja FA kupa dođu do trofeja.

Za razliku od Njukasla koji je eliminisan od Šefild Vendzdeja FA kupu, Sautempton je i dalje u igri i u tom takmičenju, pošto je za vikend savladao Blekpul u osmini finala. Bilo je to samo četiri dana posle poraza od Njukasla, ali se tim Natana Džonsa brzo pridigao i ostvario pobedu. Ukoliko bi uspeo da savlada Njukasl, Sautempton bi postao tek treći klub u istoriji Liga kupa koji je uspeo da dođe do finala pole poraza u prvom meču kod kuće.

Njukasl se nije suočio sa novim povredama posle prvog meča protiv Sautemtpona, pa će u revanšu menadžer Edi Hau moći da računa na sve igrače osim od ranije povređenih Džodžo Šelvija, Emila Krafta i Meta Targeta, mada je potvrđeno da je Target u pregovorima sa Notingem Forestom radi prelaska. Potvrđeno je da je Entoni Gordon stigao iz Evertona za 45 miliona funti, ali ukoliko i bude debitovao u ovom meču, to će biti sa klupe.

Sautemtpon će sigurno biti bez Huana Lariosa, Valentina Livramenta i Aleksa Mekartija, dok je pod znakom pitanja Musa Đenepo. Duje Ćaleta-Car dobio je crveni karton u prvom meču, ali je to odradio u utakmici FA kupa za vikend protiv Blekpula i biće u timu za Njukasl.

Pobeda Njukasla u prvom meču pre nedelju dana bio je sedmi trijumf ''svraka'' protiv Sautemptona u prethodnih deset mečeva. ''Sveci'' su ostvarili samo jednu pobedu u tih deset mečeva, a dve utakmica su završene nerešenim rezultatom. Sautempton je već pet mečeva bez pobede protiv Njukasla.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!