''LISICE'' TRAŽE OSVETU PROTIV ''SVRAKA'': Golovi su neminovni kada igraju ova dva tima

V.M.

10. 01. 2023. u 09:36

NjUKASL dočekuje Lester u četvrtfinalu EFL kupa.

ЛИСИЦЕ ТРАЖЕ ОСВЕТУ ПРОТИВ СВРАКА: Голови су неминовни када играју ова два тима

FOTO: EPA

Domaćin je pre nekoliko dana doživeo prvi poraz nakon dugo vremena od Šefild venzdeja, sada će probati da se vrati na pobednički put i plasira u završnicu Liga kupa. Gost je uspešno započeo FA kup pobedom nad Gilingamom, tako je prekinuo niz od tri vezana poraza i probaće da napravi iznenađenje protiv favorizovanog Njukasla.

Njuka igra odlično ove sezone i nalazi se na trećoj poziciji u Premijer ligi. U prethodnih pet utakmica ostvarila je dve pobede, isto toliko remija i doživela je poraz od Šefild venzdeja u FA kupu i tako rano završila nastup u tom takmičenju. Izabranici Edija Haua su prvo u Liga kupu savladali Tranmere sa 1:2, onda su izbacili Kristal palas nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i u prošlom kolu su savladali Bornmut rezultatom 1:0. Engleski stručnjak radi sjajan posao sa svojom ekipom i doveo ju je u poziciju da se bori za Ligu šampiona, a večerašnjom pobedom ''svrake'' bi ušle u samu završnicu Liga kupa.

Lester je veoma loše započeo sezonu i dugo je bio na dnu Premijer lige. Krajem pauze je beležio odlične rezultate i tako se izdigao sa dna, ipak, nikako da povrati taj dobar ritam nakon završetka Svetskog prvenstva. Vezao je tri poraza u ligi i ostvario je pobedu preko nedelje u okviru FA kupa protiv niželigaša Gilingama. Što se tiče Liga kupa, tu je prvo izbacio Stopkport nakon boljeg izvođenja penala, zatim je savladao Njuport sa 3:0 i u prošlom kolu je istim rezultatom bio bolji od Milton Kinsa.

Kada govorimo o međusobnim duelima, u prethodnih pet susreta Njukasl ima tri pobede uz dva trijumfa Lestera. Odigrali su meč na povratku Premijer lige pre 15 dana, u njemu su ''svrake'' bile bolje rezultatom 0:3

Domaćin će biti bez Krafta, Šelvija i Targeta, dok je pod znakom pitanja nastup Sent-Maksimana.

Gost ima velikih problema sa izostancima, Rodžers ne može da računa na Bertrana, Duzburi-Hola, Evansa, Džastina i Pereiru. Jedina dobra vest je mogući povratak najboljeg igrača ekipe Džejmsa Medisona.

Očekujemo zanimljivu i dobru utakmicu, na prethodnih pet susreta ovih ekipa palo je čak 19 golova i verujemo da će se mreže i večeras tresti dosta puta.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja