SERGEJ VOLI DA IGRA PROTIV EMPOLIJA: Lacio pred svojim navijačima vadi fleke za kiks iz prošlog kola

M.T.

08. 01. 2023. u 13:56 >> 13:57

Nebesko-plavi su bolji u međusobnim duelima.

СЕРГЕЈ ВОЛИ ДА ИГРА ПРОТИВ ЕМПОЛИЈА: Лацио пред својим навијачима вади флеке за кикс из прошлог кола

FOTO: Tanjug/AP

Nastavak sezone nije dobro počeo za Lacio, a klub iz Rima ima priliku da danas od 15 časova ispravi propušteno protiv Empolija kojeg dočekuje na Olimpijskom stadionu u okviru 17. kola italijanskog šampionata.

Sve se lepo poklopilo Laciju u prethodnom kolu pošto ga je očekivao meč protiv Lećea u kojem su rimski ''orlovi'' bili favoriti, a u tim se taman posle oporavka od povrede vratio napadač Ćiro Imobile. Navijači su se nadali pobedi, Imobile je uspeo da dovede Lacio i u vođstvo u 14. minutu, ali je odbrana Rimljana u drugom poluvremenu primila dva gola i dogodio se poraz.

Zbog toga, Lacio protiv Empolija ne sme da dozvoli još jedan kiks, posebno pred svojim navijačima. Nebesko-plavi su bez obzira na poraz ostali pri vrhu Serije A i trenutno su na petom mestu sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i njihov ljuti gradski rival Roma na šestom poziciji sa lošijom gol razlikom.

Posle dve pobede i tri poraza u poslednjih pet kola pred mundijalsku pauzu, Empoli je uspeo da ostane neporažen u prvom kolu nastavljene sezone pošto je sa Udinezeom odigrao 1:1. Ekipa Paola Zanrtija imala je i vođstvo već od 3. minuta, ali nije uspela da ga zadrži, da bi zatim spašavala i bod pošto je ostala sa igračem manje.

Posle tog remija Empoli je uspeo da se probije ispred Salernitane na tabeli i trenutno je na 13. mestu sa 18 osvojenih bodova, jednim više od ekipe iz Salerna, dok ima isti broj bodova kao Leće na 12. poziciji koje ima bolju gol razliku.

Trener Lacija Mauricijo Sari nema problema sa povredama igrača, makar onih koji su mu nosioci igre, a van tima su Mohamed Fares i Mario Gila. Ćiro Imobile se vratio posle povrede i postigao gol protiv Lećea i ponovo će predvoditi napad nebesko-plavih. Što se Empolija tiče, na startu prelaznog roka su vratili dobro poznato lice Frnačeska Kaputa koji je odmah zaigrao protiv Udinezea i biće i danas u timu. Matija Destro će možda propustiti ovaj meč zbog povrede, a iz istog razloga neće igrati protiv Lacija Lorenco Toneli, dok je Žan-Danijel Akpa-Akpro suspendovan zbog crvenog kartona.

Lacio je uspešniji od Empolija u poslednjih deset utakmica ovih timova pošto je uspeo da pobedi sedam puta, dok je Empoli slavio u dva navrata, a jedan meč je okončan nerešenim rezultatom. Prošle sezone Lacio je osvojio četiri boda u duelima sa Empolijem koji protiv rimskog kluba nema trijumf punih sedam godina. Moramo napomenuti i da je Sergej Milinković-Savić voli da igra protiv današnjeg rivala i da je protiv njih postigao tri gola do sada.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti