POTONULI SU DUBOKO! Nekada standardni u eliti, a danas vode borbe u trećem rangu

V.M.

27. 12. 2022. u 10:19 >> 10:19

OBRAČUN ekipa koje se nalaze u borbi za plej-of.

ПОТОНУЛИ СУ ДУБОКО! Некада стандардни у елити, а данас воде борбе у трећем рангу

Profimedia

Bolton se nalazi u promenljivoj formi i trenutno je peti na tabeli, dok je Derbi neporažen u poslednjih osam kola i zauzima sedmu poziciju. Ovo će biti prvi susret ovih ekipa nakon tri godine.

Domaćin je u dosadašnjem toku takmičenja osvojio 35 bodova, drugoplasirani Ipsvič mu beži 13 poena, tako da dosta zaostaje za ekipom koja se nalazi na mestu koje garantuje automatsku promociju u Čempionšip. Bolton igra veoma dobro na svom terenu i to je ključ dobrih rezultata ove sezone. Na 11 utakmica kod kuće osvojio je 23 boda. U poslednja tri kola Vonderersi su zabeležili poraz, remi i pobedu. Izabranici Iana Evata su jako dobri defanzivno, za sada su primili 19 golova i jedna su od boljih odbrana Lige jedan.

Derbi igra veoma dobro ove sezone i skupio je 34 boda na 21 odigranoj utakmici. U dobroj je formi i ne zna za poraz već osam utakmica. U tom periodu je ostvario tri pobede i čak pet remija. U prošlom kolu ubedljivo je savladao Forest grin sa 4:0. ''Ovnovi'' su solidni na gostovanjima ove sezone, na osam duela van ''Prajd parka'' osvojili su 14 bodova. Derbi ima takođe veoma dobru odbranu i samo je 17 puta vadio loptu iz svoje mreže u dosadašnjem toku takmičenja. Zaostaje bod za Vajkombom koji zauzima poslednje mesto koje garantuje plej-of, ali ima i dva meča odigrana manje od njega, tako da je u dobroj poziciji.

Što se tiče međusobnih duela ovih ekipa, u skorijoj istoriji u prednosti je gost. Derbi je slavio na četiri od prethodnih pet utakmica između ovih ekipa, dok je jedan trijumf upisao i Bolton.

Domaćin nema problema sa povredama i očekuje se povratak Deklana Džona koji je duže odsustvovao zbog povrede, dok je gost dobio dobru vest ove nedelje i očekuje se povratak prvog golmana Džozefa Ananga.

Očekujemo interesantnu i zanimljivu utakmicu, dueli tokom praznika u Engleskoj uglavnom garantuje golova, tako da iako su ove dve ekipe dosta defanzivno dobre, mislimo da će se lopta vaditi iz mreže u više navrata.

NAŠ TIP: 1+I&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!