SPEKTAKL U LONDONU: Razigrane "tobdžije" pobedom čuvaju vrh tabele

N.P.

26. 12. 2022. u 11:47

VEČERAS U 21.00 na "Emirejtsu" u gradskom derbiju sastaju se Arsenal i Vest Hem u okviru 17. kola engleske Premijer lige.

СПЕКТАКЛ У ЛОНДОНУ: Разигране тобџије победом чувају врх табеле

FOTO: EPA

Nakon nekoliko sušnih godina, popularne "tobdžije" ove sezone pružaju jako dobre partije. Izabranici Mikela Artete u ovom trenutku drže prvo mesto na tabeli Premijer lige, i to uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu i ostvario čak dvanaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz. Na poslednjih pet mečeva lider prvenstva je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju Sautemptonu, a u prošlom kolu domaćin je bez većih problema slavio na strani protiv Vulverhemptona rezultatom 2:0. Na svom terenu je Arsenal do sada odigrao šest utakmica i ostvario isto toliko pobeda, a u poslednjem meču na "Emirejtsu" četa Mikela Artete je nadigrala Notingem Forest sa više nego ubedljivih 5:0.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, treba biti realan pa reći da se od Vest Hema dosta više očekivalo. Ekipa iz Londona nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Notingem, a poznato je da ta pozicija na kraju znači i selidbu u Čempionšip. Do sada je četa Dejvida Mojesa odigrala petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarila samo četiri trijumfa, dva remija i čak devet poraza. U prošlom kolu su "čekićari" poraženi na svom terenu od Lestera, koji igra sve bolje kako vreme prolazi, a taj duel u Londonu je završen rezultatom 2:0. Na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi, Vest Hem je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan trijumf, i to na domaćem terenu protiv Bornmuta, kada je bilo 2:0. Kada su u pitanju izostanci, Dejvid Mojes neće moći da računa na štopera Zumu, dok su pod znakom pitanja Antonio, Skamaka, Kresvel i Korne.

U minulom gradskom derbiju Arsenal je savladao "čekićare" u gostima rezultatom 2:1. Domaćin igra sa puno samopouzdanja tako da verujemo da će u današnjem gradskom derbiju pred svojim navijačima na "Emirejtsu" osvojiti sva tri boda i učvrstiti lidersku poziciju.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić