TENERIFE PODIŽU FORMU: Andora sve dalje od mesta u plej-ofu

M.T.

16. 12. 2022. u 08:45

GOSTI su bez pobede u poslednja tri kola.

ТЕНЕРИФЕ ПОДИЖУ ФОРМУ: Андора све даље од места у плеј-офу

Foto Profimedia

Prvi meč 21. kola španske Segunde odigraće na stadionu ''Heliodoro Rodrigez Lopez'' večeras od 21 sat ekipe Tenerifa i Andore koje ovaj meč dočekuju u različitim raspoloženjima. Biće ovo tek drugi susret u istoriji ova dva kluba, a Tenerife je u prvom ostvarilo minimalnu pobedu u sezoni 1982/1983.

Tenerifa konstantno od početka sezone igra u serijama, naizmenično vezujući pobede i poraze i upravo to je najveći razlog zbog kojeg nisu i na boljoj poziciji kada je tabela u pitanju. Klub sa istoimenog ostrva je posle serije od tri pobede ušao u seriju od tri poraza, da bi ponovo započeo seriju dobrih rezultata. Posle dva uzastopna poraza, ekipa trenera Luisa Migela Ramisa uspela je da trijumfuje protiv Alvesa, da bi u prethodnom kolu remizirala sa Viljarealom B.

Nedostatak konstantnosti kada su u pitanju rezultati je i dovela do toga da se Tenerife trenutno nalaze na 15. poziciji na tabeli Segunde sa 24 boda. Opasna zona nije daleko pošto prvi tim ispod crte, na 19. mestu, Rasing Santander ima šest bodova manje, što definitivno nije zaliha koja može da obezbedi miran san Ramisovoj ekipi.

Andora u prvoj sezoni po ulasku u Segundu igra i bolje nego što se možda i očekivalo, ali je u poslednjih nekoliko kola pala u formi pošto je posle dve uzastopne pobede u naredna tri meča osvojila samo bod. Porazi su se dogodili u mečevima Kartahene i Ueske, da bi u prethodnom kolu remizirali sa Leganjesom.

Takvi rezultati doveli su i do pada na tabeli, pa je Andora trenutno na devetoj poziciji sa 28 bodova i sve dalje od pozicija koje vode u plej-of. Trenutno je ekipa trenera Edera Sarabije četiri boda udaljena od Granade, tima koji se nalazi na šestom mestu, poslednjem koje donosi igranje u plej-ofu i šansu za plasman u La Ligu.

Luis Migel Ramis ima sasvim dobru situaciju po pitanju igračkog kadra za ovaj meč pošto se Hose Leon vraća u tim, dok će najverovatnije odsustvovati samo Teto. Nešto više problema ima Andora pošto Eder Sarabija neće imati u timu najboljeg strelca ekipe sa sedam golova Sinana Bakija koji će pauzirati zbog kartona, dok se još uvek oporavljaju Aleks Peča i Danijel Morer.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,43)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)