KO NASTAVLJA DA PRATI SPORTING? Rio Ave i Farense izjednačeni dočekuju ovaj susret

M.T.

13. 12. 2022. u 09:38

GOSTI su samo jednom pobedili večerašnjeg protivnika.

КО НАСТАВЉА ДА ПРАТИ СПОРТИНГ? Рио Аве и Фаренсе изједначени дочекују овај сусрет

Profimedia

Lisabonski Sporting je bio nepremostiva prepreka Rio Aveu i Farenseu u dosadašnjem delu portugalskog Liga kupa, a ova dva tima će večeras od 21.45 na stadionu ''Dos Arkos'' u trećem kolu tog takmičenja odigrati međusobni meč koji dočekuju sa istim brojem bodova.

Rio Ave je dobro počeo takmičenje u Liga kupu pošto je u prvom kolu savladao Maritimo minimalnim rezultatom, ali u drugom kolu nije mogao mnogo toga da uradi protiv raspoloženog Sportinga i poražen je. Ekipa trenera Luisa Freire trenutno se nalazi na drugom mestu tabele u Liga kupu sa tri boda, dvostruko manje od Sportinga, a ispred večerašnjeg protivnika koji takođe ima tri boda, ali i lošiju gol-razliku.

Rio Ave je u solidnoj formi pošto je posle poraza od Kasa Pie u portugalskom šampionatu vezao tri pobede, ali je tu seriju prekinuo Sporting.

Farense nije baš imao sreće u Liga kupu pošto je već u prvom kolu išao u goste Sportingu i proveo se kao bos po trnju u Lisabonu. ''Lavovi'' nisu imali milosti prema drugoligašu i slavila su sa 6:0, ali se Farense brzo oporavio i uspeo da savlada u drugom kolu Maritimo sa 2:0 i biće interesantno videti može li i protiv Rio Avea da dođe do bodova.

Forma Farense je slična njegovom večerašnjem protivniku, pošto je u poslednjih pet mečeva ostvario po dve pobede i poraza uz jednu utakmicu koja je završena nerešenim rezultatom.

Luis Freira ima gotovo kompletan tim na raspolaganju pošto će izostati samo vezista Žoka, a trener gostiju Vasko Faiska može da računa na sve igrače.

Rio Aveu i Farenseu će ovo biti 11. međusobni meč, a u prethodnih deset je Rio Ave bio znatno uspešniji sa šest ostvarenih pobeda, dok je Farense uspeo da trijumfuje samo jednom uz tri meča koja su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BITI ILI NE BITI ZA STIVENIDŽ: Momci sa brda drže sve u svojim rukama