"KOCKASTI" CILJAJU DRUGO UZASTOPNO FINALE: Mesi na dva koraka od istorije!

M.T.

13. 12. 2022. u 13:02 >> 13:02

DO sada smo videli po dve pobede Argentine i Hrvatske u međusobnim mečevima.

КОЦКАСТИ ЦИЉАЈУ ДРУГО УЗАСТОПНО ФИНАЛЕ: Меси на два корака од историје!

Tanjug/AP

Sjajan meč očekuje se večeras od 20 časova na stadionu ''Lusail'' gde će se u prvom polufinalu na Svetskom prvenstvu u Kataru sastati reprezentacije Argentine i Hrvatske koje su do ove faze stigle posle penal serija u četvrtfinalu.

Argentinci su odigrali potpuno haotičan meč protiv Holandije u četvrtfinalu, a utakmicu je obeležilo čak 17 kartona, koliko je podelio španski sudija Mateu Lahoz. Bilo je dosta incidenata na tom meču, obostranih provokacija, a Argentina je bila pred prolaskom posle vođstva koje je na asistenciju Mesija doneo fudbaler Atletiko Madrida Nahuel Molina u 35. minutu, da bi zatim prednost u 73. minutu duplirao Leo Mesi sa penala.

Međutim, nisu se Holanđani predali. Veghorst je prvo u 83. minutu doneo nadu ''lalama'', da bi zatim isti igrač u desetom minutu zaustavnog vremena izjednačio za odlazak u produžetke u kojima nije bilo golova, pa su presudili penali.

Polufinale je maltene i omiljeni deo takmičenja na Mundijalima za Argentinu jer kada stignu do te faze, ''gaučosi'' obavezno odlaze u finale. U Brazilu su 2014. peti put stigli do polufinala, a zatim i do borbe za trofej u kojoj su poraženi od Nemačke i probaće protiv Hrvatske da zadrže savršen učinak.

Verovatno je većina priželjkivala polufinalni duel Argentinaca i Brazilaca, ali se Hrvatska pobrinula da ne bude tako. Ekipa Zlatka Dalića odigrala je veoma pametan meč protiv Brazila uz sjajnog golmana Livakovića i izborila je produžetak. Nejmar je doveo Brazil u vođstvo i mislilo se da ''karioke'' neće propustiti priliku, ali je Bruno Petković doneo izjednačenje u 117. minutu, da bi zatim Hrvatska posle penala rasplakala Nejmara.

Hrvatska je u poziciji da se plasira u drugo uzastopno finale na Mundijalu, a pre četiri godine je to učinila bez pobede u 90 minuta meča i isto bi mogla da ponovi u Kataru. Našli bi se Hrvati u probranom društvu ako dođu do drugog uzastopnog finala jer je to polazilo za rukom samo Nemcima, Italijanima i Holanđanima.

Posle 17 kartona, koliko je podelio Mateu Lahoz u četvrtfinalnom meču Argentine i Holandije, nije čudo što selektor ''gaučosa'' Lionel Skaloni ne može protiv Hrvatske da računa na Gonzala Montijela i Markosa Akunju koji zbog kartona moraju da propuste polufinale. Na sreću Skalonija, nijedan igrač se nije povredio u duelu protiv Holandije pa selektor Argentine na raspolaganju ima sve igrače.

U sličnoj situaciji je i selektor Hrvatske Zlatko Dalić, može da računa na sve igrače pošto nema povređenih ali ni suspendovanih u timu ''kockastih'', a od bolesti su se oporavili Borna Sosa i Mislav Oršić.

Biće ovo šesti međusobni meč Argentine i Hrvatske, a dve selekcije su izjednačene sa po dva trijumfa, dok je njihov prvi susret 1994. godine završen remijem bez golova.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili