SUDAR LAVOVA! Kiks iz Kupa ne sme da se ponovi

V.D.

30. 11. 2022. u 12:16

U prvom kolu Liga kupa Portugala u meču grupe "B" sastaće se Sporting iz Lisabona i Farense.

СУДАР ЛАВОВА! Кикс из Купа не сме да се понови

Foto: Profimedia

Sporting iz Lisabona igra u portugalskom šampionatu po sistemu toplo-hladno i nalazi se na četvrtoj poziciji sa 25 bodova čak 12 manje od lidera i najvećeg rivala Benfike.

"Lavovi" su ovoj sezoni već doživeli četiri poraza na 13 mečeva u prvenstvu i uspeli da dožive šokantan poraz u Kupu Portugala od trećeligaša Varzima i učešće u tom takmičenju su okončali već u trećem kolu, tačnije u prvom u kome su nastupili s obzirom da su prve dve runde rezervisane za niželigaše.

Što se tiče evropskih takmičenja tu je situacija nešto bolja. Puleni trenera Rubena Amorima su sjajno krenuli u Ligi šampiona sa dve pobede nad Frankfurtom i Totenhemom, da bi u naredna četiri kola doživeli čak tri poraza i morali da se zadovolje trećim mestom u grupi i plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope gde će ih čekati danski predstavnik Midtjilend.

Gosti iz Fara koji takođe nose nadimak "lavovi" imaju odličan start sezone. Ambicije pre početka prvenstva su svakako bile vezane za plasman u najviši rang a za sada sve ide po planu. Farense se nalazi na drugoj poziciji u drugom po jačini rangu portugalskog fudbala sa 28 bodova, četitri manje od lidera Moreinrensea od koga su i doživeli jedini poraz ove sezone u prvenstvu. 

Današnji rivali su se do sada sastajali 11 puta a Sporting je izlazio kao pobednik čak na deset utakmica dok su jedini trijumf gosti iz Fara zabeležili sada već daleke 2001. godine na svom terenu.

Na poslednja tri susreta "zeleno-beli" su slavili minimalne pobede a mi verujemo da ćemo večeras na stadionu Hose Alvalade gledati uzbudljiv meč sa dosta golova iako su domaći oslabljeni neigranjem kapitena Sebastijana Koatesa, Manuela Ugartea i Isahakua koji brane boje svojih nacionalih timova na Mundijalu.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,51)

TIP ZA HRABRIJE: 5+ (kvota 4,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!