POVRATAK ZMAJEVA POSLE 64 GODINE! Iskusni Bejl napada mlade "jenkije"

V.D.

21. 11. 2022. u 15:50 >> 15:50

VEČERAS od 20 časova na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rajanu svoje prve mečeve na ovogodišnjem Mundijalu odigraće Sjedinjene Američke Države i Vels.

ПОВРАТАК ЗМАЈЕВА ПОСЛЕ 64 ГОДИНЕ! Искусни Бејл напада младе јенкије

FOTO: EPA

Čekao je Vels svoju priliku da zaigra na Mundijalu još od daleke 1958. godine kada su u konkurenciji 16 timova stigli do četvrtfinala nakon tri remija sa Mađarskom, domaćinom Švedskom i Meksikom, ali ih je u četvrtfinalu minimalnim rezultatom savladao kasniji prvak sveta Brazil.

Nakon 64 godine Velšani su uspeli da izbore svoj drugi plasman na planetarni šampionat. Garet Bejl i družina su zauzeli drugo mesto u kvalifikacionoj grupi iza Belgije, ali su u baražu savladali Austriju i Ukrajinu i doneli svojoj naciji veliku radost. Nakon velikog uspeha Vels je odigrao jako letargično Ligu nacija i na šest mečeva uspeo da osvoji samo jedan bod u konkurenciji Poljske, Belgije i Holandije. Igre u tom takmičenju ne hrabre baš navijače ove reprezentacije, ali verujemo da motiva za dokazivanjem i uspehom neće faliti u Kataru.

U sastavu Velsa nije bilo iznenađenja, a Rob Pejdž je izabrao sledećih 26 igrača:

Golmani: Vejn Henesi, Deni Vord, Adam Dejvis.

Odbrana: Ben Dejvis, Ben Kabango, Tom Lokjer, Džo Rodon, Kris Mefam, Itan Ampadu, Kris Ganter, Neko Vilijams, Konor Roberts. 

Vezni red: Sorba Tomas, Džo Alen, Metju Smit, Dilan Luit, Hari Vilson, Džo Morel, Džoni Vilijams, Aron Ramzi, Rubin Kolvil. 

Napad: Garet Bejl, Kifer Mur, Mark Haris, Brenan Džonson, Den Džejms. 

Sa druge strane reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je redovni učesnik završnica prvenstva Sveta od 1990. godine, a jedini Mundijal koji je od tada propustila je bio onaj u Rusiji pre četiri godine. Najbolji plasman im je treće mesto na dobro poznatom prvom šampionatu u Montevideu.

Amerika će biti domaćin narednog Svetskog prvenstva, a od njihovog mladog tima se dosta očekuje kada budu nastupali u domovini. Svakako da ne fali ambicija ni na ovom šampionatu gde "Jenkiji" imaju realne izglede da prođu u nokaut fazu, iako su najmlađa reprezentacija sa prosekom godina manjim od 24.

Prva zvezda tima je svakako Kristijan Pulišić, fudbaler Čelsija za koga u domovini govore da je Džordan, samo na fudbalskom terenu, pored njega tu su i talentovani fudbaleri evropskih klubova poput Lidsovih Adamsa i Eronsona, Juventusovog Mekenija, Valensijinog Junusa Muse, Barseloninog Seržinja Desta, Dortmundovog Rejne i drugih.

Amerikanci su se kao trećeplasirana reprezentacija u Konkakaf kvalifikacijama plasirali na prvenstvo. Zanimljivo je da su poslednje pripremne utakmice odigrali još u septembru kada su poraženi od Japana sa 2:0 uz remi sa Saudijskom Arabijom.

Verujemo da nas očekuje zanimljiv meč večeras u kome je pobednika jako teško prognozirati, pa smo se odlučili na igru na golove.

NAŠ TIP: 2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak