DERBI DANA: Holandija merka trijumf, Senegal i dalje "plače" zbog Manea

TIP redakcija

21. 11. 2022. u 14:41 >> 14:42

DRUGI meč grupe "A".

ДЕРБИ ДАНА: Холандија мерка тријумф, Сенегал и даље плаче због Манеа

Foto: Profimedia

Imao je Senegal velika očekivanja pred Mundijal i premijeru sa Holandijom na stadionu "Al Tumama" (17.00), a onda je usledio "šamar". Jedan od najboljih igrača u istoriji "lavova" i lider ove generacije Sadio Mane propustiće Svetsko prvenstvo zbog povrede.

Trebalo je da najbolji fudbaler Afrike bude jedna od zvezda predstojećeg Mundijala, ali moraće nažalost da ga propusti, a još nije poznato kada će moći da se vrati na teren, odnosno hoće li i Bajern neko vreme biti bez svog prvog špica. Klub je u međuvremenu saopštio da je Senegalac operisao koleno u Inzbruku, a po pisanju "Bilda" moraće da pauzira čak tri meseca i pod znakom pitanje je za prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Izostanak Manea značajno će oslabiti selekciju šampiona Afrike, ali i dalje je Senegal favorit uz Holandiju za prolaz iz grupe "A". Imena kao što su Kalidu Kulibali, Abdu Dijalo, Idrisa Gej, Šejk Kujate, Ismaila Sar, Bamba Dijeng, Nikolas Džekson... Ne bi trebalo da imaju većih problema u okršajima sa Katarom i Ekvadorom.

Forma i minutaža su očigledno skupo koštali neke holandske igrače, iskusni Luj van Gal ne oprašta oscilacije. To se pre svega odnosi na maldog vezistu Rajana Gravenberha koji malo igra u Bajernu od letošnjeg transfera iz Ajaksa. Slaba forma sa spiska za Katar izbacila je i Donjela Malena koji nije dao nijedan gol u Bundesligi ove sezone za Borusiju Dortmund. Ceh slabim rezultatima Ajaksa je platio desni bek Devin Rensh umesto kojeg ide Frimpong iz Leverkuzena kao alternativa Damfrisu. Veliko iznenađenje je da nema Svena Botmana koji igra sjajno za Njukasl, mada se mora priznati i da je konkurencija na štoperskim pozicijama jaka jer su tu Van Dajk, De Liht, De Fraj i Ake.

Iznenađenje je možda i da je Noa Lang pozvan pre Dandžime iz Viljareala, a dok su iskusni Luk de Jong, Vinsent Jansen i Vut Veghorst dobili prednost u odnosu na mladog Brajana Brobija iz Ajaksa. Odlučio se Van Gal u svom stilu i da se kladi na neke malde snage kao što je to uvek radio u karijeri pa su pozive dobili talentovani vezisti Kenet Tejlor (Ajaks) i Ćavi Simons (PSV).

Možda i najveća iznenađenja je Van Gal napravio izborom golmana. Još ranije je otpisao Tima Krula koji nije hteo da pristane na neke čudne metode treninga. Holandski mediji prenose da je dugogodišnji reprezentativac Jasper Silesen šokiran ispadanjem sa spiska, a čini se da se selektor ogrešio o Marka Flekena iz Frajburga. U Katar idu veteran Remko Pasver koji je u slaboj formi u Ajaksu, Džastin Bajlou iz Fajenorda i malo poznati Andres Nopert iz Herenvena.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABIJE: X (kvota 3,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)