VEST HEMU TREBA POPRAVNI POSLE JUNAJTEDA: Kristal Palasa želi drugi uzastopni trijumf

M.T.

06. 11. 2022. u 11:22

SAMO dva boda razdvajaju današnje rivale.

ВЕСТ ХЕМУ ТРЕБА ПОПРАВНИ ПОСЛЕ ЈУНАЈТЕДА: Кристал Паласа жели други узастопни тријумф

FOTO: AP/Tanjug

Vest Hem nije uspeo da ostane neporažen u prošlom kolu protiv Mančester junajteda, a ''čekićari'' će danas od 15 časova u 15. kolu Premijer lige dočekati na stadionu ''London'' ekipu Kristal Palasa.

U poslednjih pet kola Premijer lige Vest Hem je dva puta trijumfovao, jednom igrao nerešeno i doživeo dva poraza. Ta dva poraza, od Liverpula i Mančester junajteda, Vest Hem je doživeo u poslednja tri kola i sada je na tabeli na 14. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova. Veliki problem za Vest Hem u Premijer ligi je i slaba efikasnost pošto su ''čekićari'' postigli samo 11 golova i u tom segmentu su od njih lošiji samo Notingem Forest i Vulverhempton.

Iako stvari ne idu potpuno po planu u Premijer ligi, navijači Vest Hema mogu da budu zadovoljni onim što su njihovi ljubimci pokazali u Ligi konferencija. Vest Hem je u četvrtak završio grupnu fazu pobedom protiv FCSB sa 3:0 zauzevši prvo mesto u grupi sa svih šest pobeda, u konkurenciji Anderlehta, Silkeborga i FCSB-a.

Kristal Palas nalazi se u dobroj formi pošto je u poslednjih pet kola tri puta pobedio uz jedan remi i poraz. U prethodnom kolu ekipa Patrika Vijere savladala je Sautempton minimalnim rezultatom i trenutno se nalazi na 11. mestu u Premijer ligi sa 16 osvojenih bodova, koliko imaju Brentford i Liverpul ispred ''orlova''. To znači da bi Kristal Palas eventualnom pobedom protiv ''čekićara'' mogao da napreduje na tabeli.

Dejvid Mojes najavio je da se Lukas Paketa oporavio od povrede i počeo da trenira kao i da bi trebalo da bude u timu. Međutim, povratak u ekipu još uvek nije siguran za Maksvela Kornea i Lukaša Fabijanskog zbog povreda. U tim Kristal Palasa mogli bi da se vrate Eduard i Čik Dukure, ali su i dalje van tima Džejms Mekartur, Kris Ričards i Džek Batlend.

U poslednjih deset međusobnih mečeva ove dve ekipe za nijansu je uspešniji Vest Hem sa dve pobede, dok je Kristal Palasa slavio dva puta, a čak pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Zanimljivo da su u svakom od prethodnih deset mečeva oba tima postizala makar po jedan gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?