KATALONCI DUGO ČEKAJU TRIJUMF: Atletik gura Đironu u opasnu zonu

M.T.

04. 11. 2022. u 09:09

DOMAĆIN na poslednjem mestu koje garantuje opstanak u ligi.

КАТАЛОНЦИ ДУГО ЧЕКАЈУ ТРИЈУМФ: Атлетик гура Ђирону у опасну зону

Foto: Profimedia

Đirona i Atletik Bilbao otvoriće 13. kolo španskog šampionata večeras od 21 sat kada će katalonski klub dočekati Baskijce na stadionu ''Montilivi''.

Đirona ima razloga za zabrinutost pošto trenutno ima sedam bodova manje u istoj fazi španskog prvenstva u odnosu na sezonu 2018/2019. kada je ispala iz La Lige. Katalonski klub je u vrlo lošoj formi pošto nema pobedu već sedam utakmica iz kojih je uspeo da osvoji samo tri boda i doživi četiri poraza. Doduše, u poslednja četiri kola Đirona je tri puta remizirala, a jedan remi je bio i protiv Real Madrida upravo u prethodnom kolu i to na stadionu ''Santjago Bernabe''.

Koliko god bio značajan taj remi za Đironu, nije joj doneo mnogo jer je katalonski klub trenutno na 17. poziciji u La Ligi sa 10 osvojenih bodova, jedno mesto iznad crte koja označava zonu ispadanja i sa istim brojem bodova kao Sevilja koja je na 18. poziciji. Ekipa trenera Mičela najviše bodova ove sezone je osvojila pred svojim navijačima, čak 80 odsto i to može da bude određeno ohrabrenje pred duel protiv Baskijaca.

Atletik je sezonu počeo odlično sa pet pobeda u prvih sedam kola, ali se od tada dosta toga promenilo pošto je tim Ernestea Valverdea u oktobru osvojio samo dva od mogućih 12 bodova, da bi to malo poboljšao pobedom protiv Viljareala u prethodnom kolu.

Zahvaljujući pobedi protiv Viljareala, Baskijci su se vratili na poziciju koja vodi u evropska takmičenja i trenutno su šesti na tabeli sa osvojenim 21 bodom, dva manje u odnosu na Betis koji se nalazi na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja donosi plasman u Ligu šampiona.

Od prvih osam timova u ligi Atletik je jedan od dva koji ne igra nijedno evropsko takmičenje, što u zgusnutom rasporedu zbog pomerenog Svetskog prvenstva može biti od značaja, posebno Baskijcima koji žele da se vrate u međunarodno takmičenje prvi put u poslednjih šest godina.

Ekipa Đirone ima dosta problema sa povredama igrača, a meč protiv Baksijaca će propustiti Samu Saiz, Borha Garsija, Ibrahima Kebe i Huanpe, dok šanse da budu u timu imaju Migel Gutijerez i Jan Kouto. Što se tiče Atletik Bilbaa definitivno neće biti Danija Garsije i kapitena Ikera Munijaina, dok se u tim vratio Ander Erera koji je protiv Barselona već posle 20 minuta morao da napusti igru zbog povrede.

Đirona i Atletik Bilbao su u La Ligi do sada odigrali četiri utakmice, a Baskijci su slavili tri puta uz jednu pobedu Đirone.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave