"ŠVABE" I "MILIONERI" UVEK EFIKASNI! Po tradiciji goleada u Dortmundu

V.D.

22. 10. 2022. u 08:55

ZANIMLjIVA utakmica očekuje nas na ''Signal Iduna Parku'' u subotu od 15.30.

ШВАБЕ И МИЛИОНЕРИ УВЕК ЕФИКАСНИ! По традицији голеада у Дортмунду

FOTO: EPA

Duel dva tima koja su sa potpuno različitim ambicijama ušla u sezonu, Dortmund kao ekipa koja godinama bezuspešno pokušava da svrgne Bajern sa vrha Bundeslige, a Štutgart sa ciljem da se ustali kao stabilan prvoligaš nakon što je prošle sezone izbegao plej-of za opstanak u ligi u poslednjem kolu.

Četa Edina Terzića je dobro igrala u početku sezone kada je u 5 uvodnih kola Bundeslige ostvarila 4 pobede, ali od tada su zabeležili samo jednu pobedu i nalaze se na razočaravujućoj osmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Poslednji trijumf u domaćem prvenstvu proslavili su pre više od mesec dana kada su u ''Derbiju Rura'' savladali Šalke rezultatom 1:0. Jedina svetla takčka Borusije su igre u Ligi šampiona gde se nalaze na poprilično sigurnoj drugoj poziciji u grupi sa Mančester sitijem, Seviljom i Kopenhagenom i očekuje ih proleće u najjačem evropskom takmičenju.

''Milioneri'' su u sredu uspešno započeli takmičenje u kupu kada su savladali Hanover.

Što se tiče Štutgarta oni su nakon lošeg početka lige u kojem nisu znali za pobedu u prvih 9 kola otpustili dugogodišnjeg trenera Pelegrina Materaca kojeg je zamenio njegov asistent Mihael Vimer. Vimer je uspeo da razmrda ekipu i zabeleži dve vezane pobede, prvo su savladali Bohum 4-1 i tako pobegli iz zone ispadanja, a zatim su preko nedelje u kupu ubedljivo pobedili Armeniu Bilefeld sa 6-0.

Kada se sastanu Borusija i Štutgart uglavnom su zagarantovani golovi, pogotovo na ''Vestfalenu''. U prethodnih 5 međusobnih obračuna na stadionu Dortmunda pao je čak 21 gol, preko četiri u proseku. Ako na to dodamo činjenicu da je Štutgart od dolaska Vimera dao 10 golova u dva meča goleada je zasigurna.

Domaćin će sigruno biti bez Dauda, Halera, Volfa, Morej Bauza i Bino-Gitensa. Pod znakom pitanja je i iskusni desni bek Toma Menije koji je zbog povrede ranije zavšio meč protiv Hanovera, a očekuje se povratak kapitena i miljenika jednih od najboljih navijača Evrope Marka Rojsa.

Štutgart bi trebao da izađe u skoro najjačem sastavu u subotu, jedini sigurni odsutni je Vagnoman koji je već duže vremena van stroja, a pod znakom pitanja je i defanzivac Paskal Stencel koji je u sredu postigao pogodak protiv Bilefelda.

NAŠ TIP: 1X 1+I 1+II (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri