U ŠPANIJI "EL KLASIKO", U FRANCUSKOJ "LE KLASIK": Megdan PSŽ-a i Marselja po 103. put

Novosti online

16. 10. 2022. u 11:08

NAVIJAČI žive za ovakve mečeve.

У ШПАНИЈИ ЕЛ КЛАСИКО, У ФРАНЦУСКОЈ ЛЕ КЛАСИК: Мегдан ПСЖ-а и Марсеља по 103. пут

FOTO: EPA

PSŽ je apsolutni vladar francuskog klupskog fudbala od dolaska bogatih Arapa na čelo kluba iz prestonice. Dešavalo se s vremena na vreme da se titula iz Pariza preseli u Monpelje i Lil, ali samo na kratko, "sveci" su se vraćali sve jači. Međutim, uprkos monotonom prvestvu, navijači žive za derbije, a najveći je svakako "Le klasik", utakmica između PSŽ-a i Olimpik Marselja.

Večerašnji duel veliki rivala na "Parku prinčeva" igra se u okviru 11. kola Lige 1, domaćin je očekivani lider, dok je Olimpik sa tri boda manje na četvrtoj poziciji. 

Aktuelni prvak u ovaj susret ulazi nakon tri uzastopna remija, "mašina" je zaribala u prvenstvu protiv Remsa (0:0) i dva puta u duelima sa Benfikom u Ligi šampiona. Poslednji je odigran pre nekoliko dana - 1:1.

Oba gola u Parizu postignuta su iz penala. Prvo je precizan bio Kilijan Mbape u 40. minutu, čime je postao najbolji strelac "svetaca" u istoriji Lige šampiona. Ovo mu je bio 31. pogodak, te je predekao Edinsona Kavanija sa 30.

Za novu hrabru i otovrenu partiju od prvog minuta ekipa Rodžera Šmita nagrađena je u 62. minutu. Verati je neoprezno reagovao i na ivici kaznenog nagazio Rafu koji je bio okrenut leđima golu, a precizan sa bele tačke bio je Žoao Mario. U finišu meča Mbape je još jednom zatresao mrežu Benfikinog gola, atraktivnim udarcem u padu, ali iz očiglednog ofsajda...

Utisak je da se Parižani nisu mnogo naprezali u nameri da pobede. Svesni da im posle rezultata u Haifi odgovara i bod, odigrali su s pola gasa kako se još neko ne bi povredio posle Lionela Mesija, koji nije konkurisao za mesto u timu zbog lakše povrede u Lisabonu.

Marselj je razočarao navijače u prethodnoj rundi Lige 1. Na svom "Velodromu" poraženi su od Ajačija, ali utisak je popravljen u Ligi šampiona. Savladan je Sporting u Lisabonu sa 2:0.

Gost iz Francuske se okuražio nakon dva ekspresna žuta kartona Rikarda Ešgaja (16. i 19. minut). Mateo Genduzi je doneo vođstvo iz penala, a odbrana domačina neobjašnjivo pukla u 30. minutu kada je prednost duplirao Aleksis Sančez.

Ekipa Igora Tudora je napadala, želela novi poker golova i pravo je čudo kako je Sporting uspeo da ne primi još koji gol do kraja... Naročito kada se zna da je u 60. minutu ostao sa devetoricom na terenu zbog isključenja Pedra Gonsalveša.

Marselj se posle uvodna dva poraza u potpunosti vratio u život, mada nisu ni Sportingu sve lađe potonule. Lisabonski velikan prvo ide na noge Totenhemu, pa dočekuje Ajntraht, dok tim sa "Velodroma" gostuje u Nemačkoj pre nego što će biti domaćin Totenhemu.

Biće ovo 103. "Le klasik". PSŽ je slavio na 46 mečeva, Marselj na svom kontu ima 33 trijumfa, remijem su završene 23 utakmice. 

Popularni "Fokejci" nisu savladali Nejmara, Mbapea i društvo od 13. semptembra 2020. godine. Od tada PSŽ je slavio na tri od četiri duela.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)