NAPOLI MELJE, NAPOLI GAZI: "Hrtovi" sanjaju podvig u duelu sa "Kvaradonom" i družinom

Novosti online

16. 10. 2022. u 10:35

OVO što radi Gruzin spuštenih štucni, nije viđeno od njegovog veličanstva "El Pibea".

НАПОЛИ МЕЉЕ, НАПОЛИ ГАЗИ: Хртови сањају подвиг у дуелу са Кварадоном и дружином

Foto: Profimedia

Napoli na svom kontu ima devet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Klub sa juga Italije igra fenomenalno, u samom vrhu su Serije A sa bodom manje od vodeće Atalante uz meč manje. Priliku sa povratak na tron izabranici Lučana Spaletija imaju večeras od 18 časova kada na stadion "Dijego Armando Maradona" u okviru 10. kola prvenstva stiže Bolonja.

"Kvaradona", Raspadori i družina ovu utakmicu dočekuju u sjajnom raspoloženju. Minule srede savladan je Ajaks sa 4:2 u četvrtom kolu Lige šampiona.

U ovom Napoliju igra igrač koji je probudio duh Dijega Maradone pod Vezuvom kao nikad niko pre njega. Svaka čast Kavaniju, Insinjeu, Hamšiku, Laveciju, Iguainu i ostalim asovima koji su dizali Napolitance na noge prethodnih godina, ali ovo što radi Gruzin spuštenih štucni, nije viđeno od njegovog veličanstva "El Pibea".

Naravno, tim je uvek glavni i pohvale za ovu sjajnu seriju Napolija idu i na račun trenera Spaletija, saigrača Zjelinskog, Lozana, Raspadorija, Kima, Zamba Angize… Ali Hviča Kvarachelija je glavni arhitekta čudesnih devet uzastopnih pobeda sa brutalnom gol-razlikom 29:8! Gruzin je i protiv Ajaksa dodao po gol i asistenciju. Čovek ima po sedam golova i sedam asistencija u 13 mečeva Lige šampiona i Serije A! A dodajte i da je ove godine u slabašnoj reprezentaciji Gruzije upisao pet golova i tri asistencije na šest mečeva - FENOMELANO!

Bolonja je u protekloj rundi dočekala Sampdoriju za koju je kao trener debitova Dejan Stanković - 1:1. Remi je "hrtove" ostavio na dnu tabele sa samo sedam bodova, ali na mestu koje garantuje opstanak, dok je Sampa ubedljivo poslednja. Srpski trener ima mnogo posla ispred sebe.

Igrači Sampdorije su u prvom delu utakmice osećali posledice loše forme i potpunog gubitka samopozdanja, pa nikako nisu uspeli da povežu svoje redove. Domaćin je to iskoristio i posle serije dobrih šansi i opasnih naleta zasluženo poveo preko Nikolasa Domingeza, koji je bio na pravom mestu posle udarca Mišela Ebišera i poslao loptu iza leđa Emila Audera.

Bolonja je mogla mnogo toga da reši u 42. minutu, upravo preko strelca svog gola na ovom meču Nikolasa Domingeza, ali je njegov udarac je umesto u mreži gostiju udario o prečku. 

Đenovljani su prekinuli crni niz od četiri vezana poraza, a Stankovićevo tajno oružje bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić koji se odlično snašao u 72. minutu meča posle udarca Medija Lerisa.

Napoli je savladao Bolonju na prethodna četiri međusobna duela. Sva je prilika da če Napolitanci upisati i pet trijumf u nizu nad "hrtovima". Sve sem trijumfa domaćina predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?