SUBOTNJI DERBI U LA LIGI: Atletik protiv Atletika za ostanak među najbolje četiri ekipe

M.T.

15. 10. 2022. u 10:12

RAZDVAJA ih samo bod na tabeli.

СУБОТЊИ ДЕРБИ У ЛА ЛИГИ: Атлетик против Атлетика за останак међу најбоље четири екипе

Fudbaleri Bilbaoa Foto AP

"El klasiko" je svakako derbi nad derbijima u španskom prvenstvu a i u šire, ali subotnji program utakmica u La Ligi obeležiće duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe u šampionatu Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida večeras od 21 sa na stadionu ''San Mames''.

Baskijci su od starta sezone u odličnoj formi, ostvarili su pet pobeda uz dve nerešene utakmice i jedan poraz, a to im je odnelo treće mesto na prvenstvenoj tabeli sa osvojenih 17 bodova posle osam odigranih kola. U prethodnom kolu Atletik je odigrao nerešeno sa Seviljom 1:1, a pre toga su bili u seriji od tri pobede. Ekipa Ernesta Valverdea igra odličan fudbal i prilično efikasan što baš i nije bio često slučaj kada je u pitanju Atletik Bilbao.

Od osvajanja četvrtog mesta u sezoni 2013/2014, Atletik nikad nije bio plasiran bolje od sedme pozicije, a deluje da bi ove sezone moglo da se i to promeni. Eventualnom pobedom protiv Madriđana, Atletik bi definitivno istakao ozbiljnu kadnidaturu za mesto na tabeli koje obezbeđuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Međutim Baskijcima je prva prepreka na tom putu Atletiko Madrid. Ekipa Dijega Simeonea igra prilično dobro od početka sezone iako je doživela dva poraza od Viljareala i u gradskom derbiju od Reala, a pored toga ima pet pobeda i jedan nerešen rezultat i nalazi se na četvrtoj poziciji sa bodom manje u odnosu na svog večerašnjeg rivala. U prethodnom kolu je Atletiko savladao Đironu sa 2:1.

Atletiko će verovatno biti umorniji od dva tima pošto je imao obaveze u Ligi šampiona gde je u sredu odigrao samo 0:0 protiv Briža posle dva uzastopna poraza i trenutno je treći u svojoj grupi.

Valverde i dalje ne može da računa na povređene Danija Vivijana i Jurija Berčičea, a zbog crvenog kartona dobijenog u prošlom kolu protiv Sevilje pauziraće Ander Erera. Slično je stanje i u Atletiko Madridu pošto Dijego Simeone neće imati na raspolaganju Markosa Ljorentea i Felipea zbog povreda.

U međusobnim duelima ova dva tima uspešniji je Atletiko Madrid koji je od poslednjih 10 utakmica slavio na pet, ali u poslednja tri meča nije pobedio. Atletik Bilbao je slavio tri puta i dva meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)