KATASTROFALNI "BIKOVI" JURE PRVE BODOVE: "Kelti" ne dolaze sa belom zastavom!

V.D.

05. 10. 2022. u 13:26

LAJPCIG za vikend najavio bolje dane

КАТАСТРОФАЛНИ БИКОВИ ЈУРЕ ПРВЕ БОДОВЕ: Келти не долазе са белом заставом!

EPA-EFE/ROBERT PERRY

Večeras od 18.45 na "Red Bul areni" u Lajpcigu očekuje nas meč treće runde grupe "F" Lige šampiona u kome u domaćem Lajpcigu u goste stiže šampion Škotske, Seltik.

Biće ovo okršaj dve ekipe koje se nalaze na trećoj odnosno četvrtoj poziciji.

Lajpcig je u dosadašnja dva meča uspeo samo da postigne jedan gol u porazu na svom terenu od gostiju iz Ukrajine. Šahtjor je tada slavio sa 4:1.

U drugom kolu viđena je mnogo bolja partija nemačkog predstavnika. Do 80. minuta igre su bili ravnopravni protivnik aktuelnom šampionu Evrope ali je Real na kraju slavio golovima Valverdea i Asensia u finišu meča.

Što se tiče domaćeg prvenstva tu je za "bikove" situacija takođe loša. Ekipa je nakon poraza od Šahtjora promenila trenera. Umesto mladog Domenika Tedeska stigao je nešto iskusniji Marko Roze. On je već na debiju u meču protiv svog bivšeg tima, Borusije Dortmund upisao veliku i ubedljivo pobedu od 3:0 ali je već u narednom kolu istim rezultatom poražen od još jedne ekipe koju je vodio a to je Borusija Mehengladbah. 

Lajpcig je napravio dobru uvertiru pred ovaj jako bitan meč. U domaćem prvenstvu su slavili sa 4:0 protiv slabašnog Bohuma. Nakon te pobede popeli su se na 11. poziciju sa ukupno osvojenih 11 bodova što je za ekipu tog renomea jako slabo ali na njihovu sreću ove sezone u Bundesligi svi favoriti "prosipaju" bodove.

Sa druge strane gosti iz Glazgova u domaćem prvenstvu igraju sjajno. Imali su samo jedan kiks protiv Sent Mirena kada su poraženi sa 2:0 u gostima ali na ostalih sedam mečeva su bili ubedljivi i zauzimaju prvu poziciju sa dva boda više od najvećeg rivala Rendžersa i fenomenalnom gol razlikom 27:4.

U Ligi šampiona su na otvaranju na "Seltik parku" poraženi od 3:0 da bi u drugom kolu odigrali nerešeno protiv ukrajinskog prvaka (1:1).

Trener Roze na večerašnjem meču neće moći da računa na povređene Klostermana, Laimera i Olma dok je pod znakom pitanja i danski napadač Jusuf Poulsen. 

"Kelti" su na put u Nemačku krenuli bez dvojice defanzivaca Karter-Vikersa i Sterfelta dok će svi ostali fudbali biti na raspolaganju treneru Postekloguu.

Ove dve ekipe su se do sada sastale dva puta u sezoni Lige Evrope 2018/2019 i obe ekipe su zabeležile po pobedu na svojim stadionima.

Lajpcig ima skuplji i kvalitetniji sastav i favorit je na večerašnjem meču ali ni Seltik svakako ne dolazi sa belom zastavom u Nemačku.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”