ALMERIJA MORA DA PREKINE SERIJU PORAZA: Bilbao među najtežim mestima za vađenje

Novosti online

30. 09. 2022. u 07:52

ATLETIK može dodatno da napreduje u šampionatu.

АЛМЕРИЈА МОРА ДА ПРЕКИНЕ СЕРИЈУ ПОРАЗА: Билбао међу најтежим местима за вађење

EPA/ALBERTO MARTIN

Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija u Ligi nacija, španska La Liga nastavlja se večeras prvom utakmicom sedmog kola u kojoj će Atletik Bilbao dočekati na stadionu ''San Mames'' ekipu Almerije od 21 sat.

Ernesto Valverde je letos po treći put seo na klupu Atletik Bilbaa i za sada sve ide odlično za tim iz Baskije, iako tokom prelaznog roka nije potrošen ni evro na dovođenje pojačanja. Posle šest odigranih kola, Atletik ima 13 osvojenih bodova iz četiri ostvarene pobede i jednog remija, uz samo jedan pretrpljeni poraz od Espanjola u četvrtom kolu, i to pred svojim navijačima.

Atletik je oduvek bio poznat kao ekipa koja ne daje puno golova, ali se čini da je ove sezone pronađen bolji balans pošto je tim postigao 12 golova, dok je odbrana na visokom nivou sa četiri primljena gola posle šest kola i po tome je treća najbolja u La Ligi zajedno sa Betisovom, a iza Barselonine i Viljarealove. Baskijci su u veoma dobroj formi, a u prethodna dva kola su savladali Elče i Rajo Valjekano i definitivno su favoriti protiv Almerije.

Povratnik u elitni rang španskog fudbala, Almerija je upala u rezultatsku krizu koja bi mogla da sa dodatno produbi protiv Atletika Bilbaa. Posle solidnog starta i osvojena četiri boda u prva tri kola, Almerija je u naredna tri doživela tri poraza i to sva tri minimalnim rezultatom od Valjadolida, Osasune i Majorke.

Ekipa trenera Žoana Rubija trenutno je na 16. poziciji na tabeli i poraz od Atletika mogao bi da dodatno oteža situaciju i ostavi Almeriju u donjem domu. "Rohoblankosi" nisu loši defanzivno koliko imaju problem u napadu, pošto je ekipa postigla svega četiri gola u šest odigranih kola, a večeras im je prepreka odbrana Baskijaca koja je najčešće na visini zadatka.

Valverde ne može da računa na nekoliko povređenih igrača poput Danijela Vivijana, Žulena Agirezabala, Mikela Vezga, Jurija Berčičea i Mikela Balenzijage. Što se tiče Almerije, Rubio neće moći da računa za meč protiv Atletika na Cezara de la Hoza i Aleksa Senteljesa zbog povreda.

U međusobnim susretima prednost je na strani Baskijaca koji su slavili na sedam od poslednjih 10 utakmica, dok je Almerija ostvarila dve pobede uz samo jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!