PORTUGAL IM DIŠE ZA VRATOM: Španci moraju da savladaju Švajcarsku

M.T.

24. 09. 2022. u 11:44 >> 13:35

"CRVENA furija" ima samo bod više na čelu tabele.

ПОРТУГАЛ ИМ ДИШЕ ЗА ВРАТОМ: Шпанци морају да савладају Швајцарску

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Španije večeras će od 20.45 dočekati na stadionu ''La Romareda'' u Saragosi selekciju Švajcarske u petom kolu grupe "2" divizije "A" Lige nacija, a "crvenoj furiji" je pobeda neophodna kako bi u poslednjem kolu sve zavisilo od nje.

Španija je ovo izdanje Lige nacija startovala sa dva remija protiv Potugala i Češke, ali je u naredna dva kola ostvarila pobede pošto je savladala Švajcarsku minimalnim rezultatom i u revanšu Češku sa 2:0. Furija je trenutno prva na tabeli Grupe 2 sa osam osvojenih bodova od maksimalnih 12, ali je Portugal odmah iza sa samo bodom manje, pa je pritisak na Španiju pred večerašnji meč veliki.

Španija mora da pobedi Švajcarsku kako bi zadržala bod prednosti u odnosu na Portugal sa kojim će igrati u poslednjem kolu, mada bi u slučaju da Češka danas pobedi, a isto učini i Španija, "furija" imala obezbeđen plasman u polufinale kolo pre kraja.

Četa Luisa Enrikea možda i ne uliva strahopoštovanje kao što je to bio slučaj sa ekipom Španije početkom prošle decenije, ali i dalje je to tim koji ume lako da dođe do pobede. Španija je u seriji od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a pred svojim navijačima nije izgubila skoro četiri godine pošto je Engleska poslednja uspela da osvoji sva tri boda protiv "crvene furije" u premijernom izdanju Lige nacija.

Švajcarska trenutno drži fenjer u grupi "2" pošto se nalazi na poslednjem mestu sa tri osvojena boda. "Sajdžije" su u Ligi nacija doživele tri poraza u prva tri kola od Češke, Portugala i Španije, da bi u poslednjem junskom meču iznenadili Portugal i savladali ga minimalnim rezultatom. Švajcarci imaju bod manje od trećeplasirane Češke i moraće da jure pobedu protiv Španije kako bi izbegli ispadanje u ligu "B".

Međutim, ukoliko Švajcarska bude poražena u Saragosi što je realniji scenario, a Češka uspe da iznenadi Portugal, "sajdžije" će kolo pre kraja ostati bez šansi za opstanak u ligi "A".

Enrike se suočio sa većim brojem izostanaka što zbog povreda, što zbog slabije forme pa tako ne može da računa protiv Švajcarske na Emerika Laporta, Mikela Orazabala, Ansu Fatija, Tijaga Alkantare, Davida de Heu i Serhija Ramosa. Švajcarcima neće igrati Noa Okafor, dok je pod znakom pitanja učešće Rikarda Rodrigeza.

Statistika je na strani Španije kada su međusobni susreti u pitanju pošto je Švajcarska uspela da samo jednom savlada "furiju" na poslednjih 10 mečeva, još na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. U poslednjih 10 mečeva Španija je slavila pet puta, a četiri meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna