U RIMU JEDAN OD DERBIJA KOLA: Roma protiv Atalante puca na vrh

Novosti online

18. 09. 2022. u 12:35 >> 12:35

BOGINjA iz Bergama i dalje bez poraza ove sezone.

У РИМУ ЈЕДАН ОД ДЕРБИЈА КОЛА: Рома против Аталанте пуца на врх

FOTO: Tanjug/AP

Veoma zanimljivo biće u jednom od derbija sedmog kola Serije A danas od 18 časova kada Roma na stadionu ''Olimpiko'' dočekuje Atalantu, a dve ekipe deli samo jedan bod na tabeli.

Roma sa Žozeom Murinjom igra prilično dobro od početka sezone u kojoj nisu imali poraz sve do pretprošlog kola u Seriji A kada je Udineze uspeo da savladala "vučicu" sa 4:0. Iste nedelje je Murinjov tim poražen i na startu Lige Evrope od Ludogoreca sa 2:1, ali su se "đalorosi" brzo izdigli iznad toga. U prethodnom kolu Roma je savladala Empoli u gostima, da bi u četvrtak u Ligi Evrope bili ubedljivi protiv finskog HJK pred svojim navijačima.

"Vučica" trenutno u italijanskom šampionatu ima učinak od četiri pobede i po jednog remija i poraza i trenutno je na šestoj poziciji sa osvojenih 13 bodova, a eventualni trijumf potiv tima iz Bergama bi Romi doneo napredak u sam vrh tabele.

Atalanta je jedan od četiri neporažena tima u Seriji A i pokušaće da ostane u tom društvu i posle gostovanja u "večnom gradu". "Boginja" iz Bergama ima za sada odličnu sezonu u kojoj je ostvarila četiri pobede i dva nerešena rezultata i mogla bi da ima najbolji start u istoriji kluba posle sedam odigranih kola, ali samo ako uspe da savlada Romu.

Atalanta je trenutno druga na tabeli sa istim brojem bodova kao Napoli i Milan, a timove razdvaja samo gol razlika. U prošlom kolu Atalanta je remizirala sa Kremonezeom posle tri uzastopne pobede, a trener Đan Pjero Gasperini može biti zadovoljan najboljom odbranom u ligi koja je rivalima dozvolila samo tri postignuta gola.

Murinjo ni na meču protiv Atalante neće moži da računa na nekoliko igrača pošto će zbog povreda izostati Nikola Zalevski, Maraš Kumbula, Stefan El Šaravi i Žoržinjo Vajnaldum. Gasperini takođe ima nekoliko odsutnih igrača pošto će u Rimu biti bez Berata Đimšitija, Duvana Zapate i Davidea Zapakoste, dok se ranije ove nedelje na treningu povredio Žeremi Boga, a Hose Luis Palomino je i dalje pod suspenzijom.

U poslednjih 10 međusobnih mečeva ova dva tima Atalanta je za nijansu uspešnija pošto je slavila četiri puta, dok Roma ima pobedu manje, a tri meča su završena nerešeno. Prošle sezone je Roma pobedila u oba odigrana meča.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!