BITKA ZA PRVO MESTO: "Kvaradona" preti Milanu!

Novosti online

18. 09. 2022. u 10:15

VEČERAŠNjI rivali i Atalanta imaju po 14 bodova, te bi se eventualni pobednik duela "odlepio" na samom vrhu.

БИТКА ЗА ПРВО МЕСТО: Кварадона прети Милану!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Milana dočekaće Napoli na "San Siru" u derbi susretu sedmog kola italijanske Serije A. Biće ovo praktično bitka za prvo mesto na tabeli. Naime, večerašnji rivali i Atalanta imaju po 14 bodova, te bi se eventualni pobednik duela "odlepio" na samom vrhu.

"Rosoneri" su tokom nedelje imali obaveze u Ligi šampiona. Aktuelni šampion Italija savladao je Dinamo Zagreb sa 3:1, dok je Napoli nakon domoliranja Liverpula bio bolji i od Rendžersa u Glazgovu - 3:0.

Rafael Leao bio je penicilin za Dinamo, iznudio je penal – realizovao ga Žiru, namestio je i gol Aleksisu Salemakersu, konstantnim ubacivanjima oterao je "modre" u krilo Dominika Livakovića. Ni treći put na italijanskom tlu u grupnoj fazi Lige šampiona hrvatski klub nije trijumfovao, od nove bajke za nedelju dana nije bilo ništa. Iščezlo je i prvo mesto koje je hrvatski šampion, kako je Ante Čačić najavio, došao da odbrani. Prazne šake i utešna nagrada – najlepša akcija u društvu najboljih. Kreatori - Bruno Petković i Mislav Oršić.

"Rosoneri" su sa 4 boda preuzeli prvo mesto sa velikim izgledima da tu i ostanu nakon šest utakmica.

Držao se Rendžers, bio i ravnopravan rival Napoliju u prvom poluvremenu. Ipak, u drugom je igrao samo jedna tim. Četa Lučana Spaletija je nastavila sa odličnim partijama ove sezone, pa je posle 4:1 protiv Liverpula ubedljivo savladala i škotski tim u grupnoj fazi Lige šampiona - 3:0.

Ključni momenat bio je crveni karton Džejmsa Sendsa u 56. minutu (drugi žuti u samo 180 sekundi), pa iako je Alan Mekregor sačuvao dva pokušaja Pjotra Zjelinskog sa kreča, desetkovani domaćin nije imao šanse protiv zahuktalog rivala u poslednjih pola sata.

Dobro se držala četa Đovanija van Bronhorsta u prvih 45 minuta. Držala korak za Hvičom Kvarachelijom i drugovima.Međutim, u drugom poluvremenu "Kvaradona" i ostatak ekipe su ubacili u brzinu više i stigli do bitnog trijumfa. 

Posle dva kola je tako Napoli na čelu grupe "A" sa maksimalnim učinkom i gol razlikom 7:1. Slede Liverpul (3:5) i Ajaks (5:2), dok Rendžers još nema bodove, ali ni postignut gol (0:7).

Interesatno, Milan i Napoli su u međusobnim duelima prošle sezone slavili po jednom i to kao gosti. "Rosoneri" na "Dijegu Armandu Maradoni" sa 1:0, dok su Napolitanci istim rezultatom slavili na "San Siru".

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave