HOĆE LI EVERTON NAJZAD POBEDITI: Vest Hem u Liverpulu beži iz opasne zone

M.T.

18. 09. 2022. u 08:30

"KARAMELE" imaju četiri uzastopna remija.

ХОЋЕ ЛИ ЕВЕРТОН НАЈЗАД ПОБЕДИТИ: Вест Хем у Ливерпулу бежи из опасне зоне

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Malo ko je verovao da će Everton i Vest Hem imati toliko loš početak sezone, a posle šest odigranih kola oba tima su maltene na samom dnu tabele Premijer lige. "Karamele" će danas od 15.15 dočekati Vest Hem na ''Gudison Parku'' u meču osmog kola Premijer lige.

Everton je sezonu počeo sa dva poraza, da bi u naredna četiri kola četiri puta remizirao u mečevima protiv Notingem Foresta, Brentforda, Lidsa i u gradskom derbiju protiv Liverpula i još uvek je bez trijumfa u novoj sezoni. Ekipa menadžera Frenka Lamparda ima dosta problema sa efikasnošću pošto je postigla samo četiri gola, mada odbrana nije toliko loša pošto je kapitulirala šest puta u prethodnih šest kola i time je zajedno sa odbranama Mančester sitija i Liverpula druga najbolja u Premijer ligi iza Brentfordove koja je primila samo pet golova.

Karamele su posle takvih rezultata na 17. poziciji u Premijer ligi, poslednjoj koja garantuje ostanak u elitnom takmičenju, jednu iznad Vest Hema zahvaljujući nešto boljoj gol razlici.

Situacija Vest Hema nije ništa bolja od Evertonove kojem gleda u leđa na tabeli Premijer lige. "Čekićari" su za razliku od Evertona uspeli da ostvare jednu pobedu u prethodnih šest kola, ali su osim toga samo jednom remizirali u prethodnom kolu protiv Čelsija dok su doživeli četiri poraza. Ipak ekipa Dejvida Mojesa je uspela da se podigne posle dve uzastopne pobede ostvarene u Ligi konferencija protiv FCSB-a i Silkeborga, pa su "čekićari" u pristojnoj formi za utakmicu protiv Evertona.

Lampard ima dosta problema sa povredama, a poslednja u nizu je ona Džonatana Pikforda koji će odsustvovati nekoliko nedelja. Pored njega, meč protiv Vest Hema preskaču Andros Taunsend, Ben Godfri, Mejson Holgejt i Džeri Mina. Što se Vest Hema tiče, situacija je mnogo bolja za Mojesa koji neće moći da računa samo na Najefa Agerda i Bena Džonsona.

Ova dva tim su u poslednjih 10 međusobnih mečeva gotovo izjednačeni pošto je Vest Hem pobedio pet, a Everton četiri puta, dok je jedan završen nerešenim rezultatom. Prošle sezone Vest Hem je slavio u oba meča.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,83)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-2 (kvota 5,2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)