MADRIDSKI DERBI PO 230. PUT: Real bez najboljeg stiže na megdan Atletiku

Novosti online

18. 09. 2022. u 11:15 >> 11:15

SUDAR divova na "Vanda metropolitanu".

МАДРИДСКИ ДЕРБИ ПО 230. ПУТ: Реал без најбољег стиже на мегдан Атлетику

FOTO: EPA

Veliki gradski derbi grada Madrida doneće nam nova uzbuđenja u španskoj prestonici. Utakmica zbog koje je čitav grad na nogama odigraće se po 230. put. Real je znatno uspešniji, "kraljevići" su trijumfovali u 113 mečeva, Atletiko je bio bolji u 57 navrata, dok je 59 puta viđen remi. Ekipa u ovaj susret ulazu u različitim raspoloženjima. "Jorgandžije" su iznenanđujuće poražene od Bajera u Leverkuzenu sa 2:0 u Ligi šampiona, dok je branilac trofeja u istom takmičenju rutinski savladao Lajpcig - 2:0.

"Farmaceuti" su do velikog trijumfa nad favoritom stigli u samom finišu utakmice, kada su za tri minuta postigli dva pogotka. Najpre je Robert Andrič savladao Jana Oblaka u 84, da bi Musa Dijabi u 87. minutu postavio konačan rezultat. Interesantno, asistent kod oba gola bio je Holanđanin Džeremi Frimpong.

Leverkuzen je bio bolji rival na ovom susretu, a u drugom poluvremenu su dva puta pogađali okvir gola.Prvo je Patrik Šik u 49. minutu uzdrmao prečku, da bi ubrzo i Adam Hlozek pogodio stativu. Atletiko gotovo da i nije imao prilika, a najbliži golu bio je Rodrigo de Paul.

Nije Real blistao protiv Lajpciga. Štaviše, mučio se dobrih 80 minuta za šta je sigurno zaslužan i rival, koji sa Markom Rozeom na klupi izgleda mnogo bolje nego na startu sezone pod Domenikom Tedeskom. 

Na kraju je ipak preovladao individualni kvalitet i ta rutina pobeđivanja koja nikoga ne krasi kao najtrofejniji klub na svetu. Vinisijus Žunior bio je zauzdan punih 80 minuta, da bi se onda samo na tren otrgao iz zagrljaja svojih čuvara, promešao na desnoj strani Benija Henrihsa i poslao ključni pas za Fedea Valverdea. A Urugvajac u maniru najvećih asova - mekani prijem, zalamanje i levom u kontra ugao. Nije bilo spasa za Gulačija.

Pokušali su gosti da uzvrate, ali nisu imali snage. Najveći broj njihovih šuteva večeras je bio izblokiran. Uvek kao da je nešto malo falilo da se Kurtoa opasno ugrozi.

Konačan rezultat postavio je Marko Asensio nakon ubacivanja Tonija Krosa iz ugla...

Na konferenciji uoči večerašnje utakmice Karlo Ančeloti je potvrdio da neće moći da računa na Karima Benzemu u predstojećem "Madrilenju".

- Neću reći ko će zameniti Benzemu, ali on svakako neće igrati. Počeo je da radi individualno i biće spreman nakon reprezentativne pauze - rekao je trener Real Madrida.

Benzema je samo protiv Barselone odigrao više mečeva u karijeri. Protiv Katalonaca je zabeležio čak 41 nasutp, dok je bio rival "jorgandžijama" u 37 navrata - to mu je bilo dovoljno za sedam pogodaka i četiri asistencije.

U ovakvim mečevima nema izrazitog favorita. Real je bolje počeo sezonu, ima maksimalna učinak od 15 bodova, Barselona je vodeća sa 16, ali uz meč više. Atletiko igra promenljivo, trenutno su na sedmoj poziciji sa deset poena.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: X&0-2 (kvota 4,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)