FRANCUZI NE UMEJU SA ENGLEZIMA: Marselj u Londonu protiv Totenhema i tradicije

M.T.

07. 09. 2022. u 11:52

Šampion Evrope iz 1993. izgubio 12 mečeva protiv engleskih klubova.

ФРАНЦУЗИ НЕ УМЕЈУ СА ЕНГЛЕЗИМА: Марсељ у Лондону против Тотенхема и традиције

FOTO: AP

Totenhem će ponovo igrati u Ligi šampiona i večeras od 21 sat dočekaće na svom stadionu Marselj u prvom kolu grupe "D", u duelu finaliste iz 2019. i osvajača trofeja iz 1993.

Vratio se Totenhem u Ligu šampiona, ali su "pevci" do tog statusa uspeli da dođu u samoj završnici Premijer lige prestigavši Arsenal. Ipak, neće to mnogo značiti ako u Totenhemu ne uspeju da budu više od pukog učesnika, što u grupi u kojoj su Marselj, Ajntraht i Sporting neće biti nimalo lako.

Totenhem za sada odlično igra u Premijer ligi. Posle šest kola "pevci" i dalje ne znaju za poraz, ostvarili su četiri pobede i dva remija i nalaze se na trećem mestu tabele, sa istim brojem bodova kao i Mančester siti koji ima bolju gol-razliku, odnosno bodom manje u odnosu na vodeći Arsenal. Totenhem je kao uvetiru za početak sezone u Ligi šampiona u londonskom derbiju savladao Fulam sa 2:1 i to im je bila šesta uzastopna pobeda kod kuće u takmičarskim mečevima. Totenhem je u prethodna tri učešća u Ligi šampiona uspevao da se plasira u eliminacionu fazu, a poslednji put ga je u osmini finala eliminsao Lajpcig.

Marselj igra odlično u prvenstvu Francuske. Ekipa trenera Igora Tudora je posle šest kola na drugom mestu tabele iza Pariz Sen Žermena sa identičnim učinkom od pet pobeda i jednom nerešenom utakmicom i 16 osvojenih bodova, a "sveci" imaju prednost samo zbog gol-razlike koja ide u njihovu korist. Pre puta u London Marselj je savladao Okser na gostovanju sa 2:0.

Marselj se posle dve godine vratio u Ligu šampiona, pošto je prošle sezone bio u Ligi Evrope gde je zauzeo treće mesto u grupi i potom nastavio takmičenje u Ligi konferencija gde je stigao do polufinala u kojem ga je zaustavio Fejenord. U prethodna dva takmičenja u Ligi šampiona Marselj nije uspeo da izađe iz grupe, a francuski tim može da zabrine statistika da su izgubili 12 mečeva protiv engleskih klubova.

Menadžer Totenhema Antonio Konte gotovo da nema nikakvih briga što se tiče sastava tima pošto su jedino upitni Brajan Gil i Lukas Moura. U sličnoj je poziciji i Tudor pošto ne može da računa samo na Aleksisa Sančeza koji će preskočiti Totenhem zbog crvenog kartona i Pedra Ruiza koji je duže vreme povređen.

Ovo će inače biti prvi međusobni susret Totenhema i Marselja u njihovoj istoriji u zvaničnim utakmicama.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!